"Пакунок малюка" цього року став дефіцитом через проблеми з тендером. На придбання речей для новонароджених з держбюджету виділяють 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Освоїти ці кошти викликалося 13 учасників. До тендеру допустили тільки чотирьох.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Перший заступник Міністра соціальної політики України Євген Котик про "Пакунок малюка"

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Woensdag 8 juli 2020

Два місяці вже породіллі у Києві не отримують пакунки.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Перший заступник Міністра соціальної політики України Євген Котик розповів, що ж буде з "Пакунком малюка".

За його словами, процедура організації нового тендеру триває від 70 днів до 3 місяців. У Міністерстві соціальної політики запевняють, що так довго чекати не доведеться. Вони працюють над тим, щоб прискорити цей процес, а поки обіцяють, що замість «пакунків малюка» даватимуть породіллям гроші.

"Буде компенсація. Відповідно до вартості пакета малюка і відсоток інфляції. Це в межах 5 тисяч гривень", — зазначає перший заступник міністра соціальної політики Євген Котик.

Бейбі-бокс, фото Твоє місто
Бейбі-бокс, фото Твоє місто

Проте від учасників тендеру надійшла велика кількість скарг, у зв'язку з чим, 30 червня, Антимонопольний комітет України видав указ про відміну процедури закупівлі одноразової допомоги "пакунок малюка".

У зв'язку з цим у Міністерстві соціальної політики розробили проект, згідно з яким батькам, які не одержали "пакунок малюка" після народження дитини в 2020 році, має бути виплачена грошова компенсація.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Пакунок малюка" у 2020: що буде з одноразовою допомогою молодим батькам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям видаватимуть бейбі-бокси при народженні дитини, що входить у пакунок малюка.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові породіль просять зціджувати молоко заради порятунку немовлят