Українка з Черкас Лариса Семиз з онуками застрягла в аеропорту Афін в жахливих умовах майже на три доби. Виданню "Обозреватель” жінка розповіла, що при купівлі квитків їх ніхто не попередив, що не можна буде прилетіти в Грецію по одній тільки біометриці. 17 осіб на три дні виявилися замкнені в поліцейському ізоляторі. Ставлення до українських туристів було жахливим, скаржиться постраждала.

Жінка не стала оформляти додаткову візу, оскільки між Україною і Грецією встановлено безвізовий режим. У літак вийшло сісти без проблем, а ось вже в Греції, куди Лариса Семиз летіла на лікування, виникли проблеми. Виявилося, що з-за карантинного режиму безвиз не працює.

"Вони дуже погано себе вели себе по відношенню до нас. Я перший раз в цій країні стикаюся з такою поведінкою. Просто соромно за них. Прикордонники відвели нас в поліцію аеропорту. І поліцейські ставилися до нас, наче ми везли контрабанду і нас спіймали в горах при незаконному перетині кордону", - розповіла українка.

Кілька годин 17 українців провели у вузькому коридорі, без права навіть відлучитися по нужді.

"Через три години мене з дітьми вперше пустили в туалет і дозволили набрати води з-під крана. Ми всі з ручною поклажею, в приміщенні не було навіть розеток, щоб підзарядити телефон. Настала ніч, і це був кошмар – холодно, сильно працювали кондиціонери, але теплих речей з собою не виявилося. Діти перенесли важко, але добре, що не захворіли. Дали всього три стільці, дісталися моїм дітям. Але вони не могли заснути", - додала Семиз.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вночі українка не витримала і подзвонила на гарячу лінію консульства України в Греції. Консул спочатку довго обурювалася тим, що її розбудили серед ночі, а потім заявила, що допомогти не може.

"До цього був прецедент – хлопець просидів там 16 днів. Консул нам добу пояснювала, що відправити назад нас можуть тільки рейсом Ryanair і ніякими іншими авіалініями. І ми не можемо купити зворотний квиток, заплатити за їжу, оплатити готель. Я пропонувала будь-які варіанти, лише б витягнути дітей з цього кошмару", - розповіла жінка.

Лариса Семиз розповіла, що в консульстві їй заявили: ізолятор — “найкраще, що можуть запропонувати в Греції в даній ситуації”.

До честі туристів, вони не стали миритися з тим, що відбувається. Вони почали піднімати шум, звернулися в ЗМІ і лише це їм допомогло вибратися з пастки. До обіду наступного дня їм видали матраци, а з консульства привезли воду, туалетний папір, мило і антисептик.

Українка застрягла в аеропорту Афін, фото - колаж РБК

Раз на добу одного з туристів випускали в місцевий ресторан, а інші писали список того, що потрібно купити.

" насправді, взяти було нічого, гарячої їжі не було. Чай, кава, йогурт. Але в перший день ми і того раділи. Речей з собою не було, а вночі нам холодно, вдень – жарко. Потім мені дозволили взяти деякі предмети", - додала українка.

До останнього українці не знали, чи зможуть вони полетіти додому. Спочатку не відгукувалася авіакомпанія, потім не могли узгодити рейс. У Києві в аеропорту всі були дуже здивовані такою ситуацією, так як перед цим були літаки до Греції, і всі пасажири благополучно змогли потрапити в країну.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В електричці "Київ-Ніжин" пенсіонерка заснула на обпльованій молодь вразила цинізмом - "Сиди вдома!"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українців запхали в електрички-душогубки, двісті кілометрів пекла на одній нозі - "не Можна було залишити спецпотяг?"

Також «Знай.ua» писав, що Філатов відправив дніпрян до тещі на вареники" - куди можна поїхати на електричці, список

Нагадаємо, десятки маленьких пасажирів загинули від задухи на рейс МАУ відповість за свою злочинну недбалість.

Також наш портал повідомляв, що російський "Аерофлот" опинився в центрі міжнародного скандалу - десятки чотириногих друзів не відлетіли додому, господарі в істериці ридали по кілька годин.