У Києві у військкоматі незаконно утримують призовників. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Ігор Дрозда, який опинився серед тих, кого призвали в військкомат.

"ВСУ Києва порушують законодавство про призов на строкову військову службу! Призовники Дарницького районного військового комісаріату були викликані 9 липня на міську комісію. Вона проходила в збірному пункті за адресою Зрошувальна 17а. Я в свою чергу також на ній був присутній. Я пред'явив оригінали документів на вступ до магістратури в Кнукім а також довідку з навчання у мовному центрі Чеської Республіки. Відповідно до статті 17 про звільнення від військової служби пункти 8 і 9 я повинен був отримати звільнення, однак не отримав. Комісія відхилила мої документи і одноголосно проголосувала за те, щоб закликати мене до військової служби", - розповів призовник.

Скрін поста в Facebook
Скрін поста в Facebook

За його словами, після втручання Міносвіти випускникам шкіл у віці 18-19 років дали відстрочку, однак студентів, які збираються продовжити навчання в магістратурі, у віці до 25 років, це не стосується.

"Нас незаконно утримують на території збірного пункту. Всі були в шоці від того, що 1 липня на районній комісії нам відзначили з'явитися без речей. І сьогодні нам не повідомили, і не пред'явили документів, на підставі чого нас утримують на території збірного пункту", - написав він. Також призовник зазначив, що вони з іншими хлопцями дзвонили в поліцію, прокуратуру, журналістам, але ЗСУ нікого не пускали на територію. А військові відповідали, що виконують накази і не мають права відповідати на запитання.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скрін поста в Facebook
Скрін поста в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Чернівцях працівник воєнкома знімав берці в обмін на конверти.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Міноборони терміново звернулися до майбутнім призовникам.

Також портал "Знай.ua" писав, що юних франківчан масово гребуть в армію, закінчив школу – взувай берци.