День рибалки: коли відзначається

У другу неділю липня в Україні офіційно відзначається День рибалки. У 2020 році свято припадає на 12 липня.

День рибалки заснований ще в Радянському Союзі Указом Президії Верховної Ради від 3 травня 1965 року. У незалежній Україні свято встановлено згідно з Указом Президента України «Про День рибалки» від 22 червня 1995 року.

Риболовля вже давно є не тільки засобом до існування, а й хобі, без якого багато людей вже не уявляють ранок вихідного дня. Риболовля вважається одним із найпопулярніших чоловічих розваг. Жінки становлять меншість в цьому хобі.

В Україні представники спортивної та рекреаційної рибалки відзначають це свято як слід – масовими відвідинами гребель, річок і чорноморського узбережжя на чолі з надією на те, що цей день особливий та подарує їм найкращий улов року.

Експерти кажуть, що це може бути правдою, оскільки день надзвичайно сприятливий для риболовлі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Рибалка
Рибалка / Фото з вільних джерел

Святкування Дня рибалки

В останні роки чоловіки часто влаштовують справжні змагання, які допомагають підтримувати святковий і бойовий настрій. Водночас будь-який охочий, включаючи початківців рибалок, може взяти участь у такому змаганні.

Майже кожен чоловік розповідає про майбутню подію. До речі, якщо у вас є друг або знайомий, який захоплюється таким хобі, то він неодмінно нагадає вам про свято, тож ви можете бути впевнені, що не пропустите його. Безумовно неможливо пропустити таку подію, тому що ви особисто зможете дізнатися, що таке рибалка і наскільки це складно.

Для багатьох рибалка охоплює різні заходи на свіжому повітрі. Але не варто забувати й про професійну риболовлю, яка стала складною і серйозною роботою для багатьох людей.

Привітання з рибальським днем

Свята – постійні супутники життя людей. Свята — це можливість доставити радість нашим близьким! І, звичайно ж, свято не є календарною концепцією, воно проходить там, де його відчувають, де його чекають. За останні роки в нашому житті багато чого змінилося, але прагнення людей до свят залишається важливим явищем для всіх.

У День рибалки вітають теплими словами, присвячують найрізноманітніші сувеніри та листівки. Також в це свято можна зробити більш значний подарунок – подарунок у вигляді риболовних снастей, нового спина, набору хороших блешень.

Рибалка
Рибалка / Фото з вільних джерел

Короткі та довгі СМС в прозі

У цей літній день дозвольте привітати вас зі святом рибалки! Бажаю здоров'я, бадьорості духу і завжди успішних уловів.

***

Бажаю, щоб у твій невід попався найбільший улов, найбільша удача, найміцніше здоров'я і найвірніша любов. Нехай на кожну твою наживку попадеться золота рибка, кожна з якої виконають по три твоїх найзаповітніших бажання. Хорошого клювання - з днем рибалки!

***

Вітаємо з Днем рибалки всіх любителів і професіоналів цього чудового заняття. Вдалого клювання, позитивного настрою, веселої компанії товаришів, здоров'я та успіху!

Джерело: obozrevatel.com

Вітальні СМС: вірш

Російською мовою:

Пусть в дни рыбалки вашей небо будет ясным,
И пусть вам век под ним не знать беды,
И наловить вам столько рыбы,
Сколько в море капель голубой воды!

***

В День рыбака с тобой мы вместе,
Рыбак! И стол накрыт как раз!
Расскажешь, как в году раз двести
Ты в море выводил баркас!
В Одессе был - у Сони, Кости,
Ловил без тралов и <удил>;
За семь морей - узнают гости -
Как на акул в шторма ходил!
Желаем, чтоб всегда на снасти
(В которых, кстати, знаешь толк!)
Имел любовь и дружбу, счастье

Джерело: toast.at.ua

Українською мовою:

Як здорово забути про все
Махнути нам з вудкою на річку
Де чисте повітря, все в красі
І риба ловиться на сітку!

***

Ловити Вас ніхто не вчив
Навчилися всьому Ви самі
Бажаю, щоб від Вас не поплив
Сом великий з вусами!

***

Рибу хитру зловити
Не кожен вміє
Бажаю тобі довго жити
Нехай риба вислизнути не сміє!

Джерело: ukr.media