Дата свята

День рибалки був доданий до реєстру свят та дотримання не так давно – в 1965 році, коли відповідний указ був виданий Президією Верховної Ради СРСР. З того часу цей день відзначається щороку у другу неділю липня. У 2020 році свято припадає на 12 липня.

Як відзначається День рибалки

З доісторичних часів одним з основних видів їжі була риба, яку виловлювали в основному руками, використовуючи важкі палиці й гарпуни з кістки. Для сучасної людини рибалка як хобі – одне з найпопулярніших захоплень серед чоловіків.

Ці спекотні дні у розпалі літа найкраще підходять для святкування такої чудової події. Свого часу СРСР займав передові позиції у світі по рибальству, мав найбільший риболовецький флот. У багатьох приморських містах основними заняттями для чоловіків і жінок були заняття, так чи інакше пов'язані з рибальством.

Насамперед, День рибалки присвячений тим, для кого рибальство є професією – працівникам рибної галузі: тим, хто вирощує рибу, працює на рибопереробних заводах, інспекторам з охорони води, викладачам і студентам з відповідних навчальних закладів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Знаючи, коли в Україні день рибалки, багато завзятих рибалок планують відпустку заздалегідь, щоб відсвяткувати його з родиною чи близькими друзями на природі, на берегах водосховища, далеко від шуму і суєти міст і спеки асфальту.

Фактично, у багатьох містах, особливо в тих, які розташовані на берегах морів чи великих річок, масові святкування проводяться з обов'язковими організованими змаганнями як між окремими рибалками, так і серед рибальських команд. Призи присуджуються у великій кількості номінацій, наприклад, за найменший або найбільший вид риби, за найбільшу загальну вагу улову.

Після перегонів, як правило, починають готувати багатий обід. Готується неймовірна кількість рибних страв – риба запікається, обсмажується, а ароматна риба готується за оригінальними рецептами. Всі, хто відвідує таке свято, не йдуть додому голодними.

Це свято об'єднує всіх людей, чи то справжні рибалки або ті, хто віддає перевагу поїсти смачно обсмажену рибу на сковороді. Представляє інтерес для дорослих і дітей, всім сподобається весела музика, конкурси, атракціони.

Рибалка
Рибалка / Фото з вільних джерел

Що подарувати рибалці

12 липня вітають не тільки завзятих рибалок, які ніколи не розлучаються зі спорядженням, але і людей, які витрачають не так багато часу на цю діяльність.

У День рибалки, як і в інші офіційні професійні свята, вітають теплими словами, присвячують найрізноманітніші сувеніри та листівки. Також в це свято можна зробити більш значний подарунок – подарунок у вигляді риболовних снастей, нового спина, набору хороших блешень. Також все ще не менш актуально подарувати листівку.

У День рибалки ви обов'язково повинні привітати всіх своїх друзів і знайомих, які хоча б раз ловили рибу своїми руками.

Привітання зі святом в картинках

Нижче ми підібрали вітальні картинки з теплими словами на честь Дня рибалки – милі й смішні листівки з привітанням коханій людині, татові, братові, другу.

Фото

З днем рибалки
Фото 1 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 2 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 3 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 4 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 5 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 6 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 7 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 8 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 9 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube
З днем рибалки
Фото 10 из 10. З днем рибалки / Фото з YouTube

Відеолистівки