У російському Хабаровську сьогодні, 11 липня, відбувається стихійний мітинг проти арешту губернатора Сергія Фургала, якого звинувачують в організації вбивств. У місцевій пресі зазначають, що у протестній акції участь взяли від 5 до 35 тисяч осіб.

За інформацією місцевих ЗМІ, мітинг розпочався на площі Леніна, після чого протестувальники вийшли на вулицю Муравйова-Амурського, дійшли до будівлі управління МВС Росії по Хабаровському краю, перекрили вулицю Леніна. Потім натовп зібрався біля будівлі адміністрації краю, де почалися виступи. Присутні вимагають, щоб суд над Фургалом проходив в Хабаровську, а не в Москві, оскільки містяни хочуть захистити свого губернатора.

Мітинг у Хабаровську, скріншот: YouTube
Мітинг у Хабаровську, скріншот: YouTube

Вранці 9 липня біля свого будинку в Хабаровську затримали губернатора Хабаровського краю Сергія Фургала. Його звинувачують в організації вбивств бізнесменів та замаху на вбивство, які були здійснені у 2004–2005 роках. Губернатор провину не визнав. Водночас слідчий комітет назвав затримання глави регіону роботою по декриміналізації Далекого Сходу.

Місцеві ЗМІ зазначають, що Сергій Фургал став першим фігурантом кримінальної справи з-поміж губернаторів від системної опозиції, які здобули перемоги над кандидатами Кремля на виборах 2018 року. 10 липня Фургала заарештували до 9 вересня. Після затримання голови Хабаровського краю обшуки пройшли у п'ятьох членів регіонального відділення ЛДПР. Двох депутатів крайової думи від ЛДПР затримали у справі про шахрайство.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зростання цін, курс долара та інше — що найбільше непокоїть українців, результати опитування

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці залишаться без пенсій? У Мінсоцполітики попросили додаткові 15,2 млрд. грн. для виплат

Також "Знай.ua" писав, в анексованому Криму море вкрилося нечистотами — острівки з пластику, водоростей і фекалій