Відомий український лікар Євген Комаровський заявив, що дистанційна освіта – це катастрофа, адже навчання з дому може погіршити дітям здоров'я, зокрема, порушити психіку.

Про таке він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Варто зауважити, що через пандемію коронавірусу школярі та студенти були змушені перейти на навчання з дому, яке, за слова Комаровського, повна катастрофа.

"А ось навчання в домашніх умовах – це реальна загроза і здоров'ю дітей, і психічному здоров'ю батьків. Це катастрофа, за великим рахунком, для країни. Якщо діти навчаються вдома, а з ними поруч знаходяться дорослі, які не працюють, то це катастрофа для країни і для людей, оскільки вони не мають засобів існування. А якщо батьки залишають дітей і йдуть працювати, то це ще більший ризик, тому що діти залишаються без нагляду...", – вважає Комаровський.

Євген Комаровський, скрін з відео
Євген Комаровський, скрін з відео

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Також він наголосив, що наразі є вкрай необхідним підготувати належні умови в навчальних закладах для школярів.

"Ми всі повинні готуватися, що 1 вересня діти йдуть у школу", – заявив він, запропонувавши використовувати світову практику і зробити можливим навчання для дітей в школах на свіжому повітрі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комаровський розповів про користь ходьби босоніж по піску дорослим і дітям

Як повідомляв портал Знай.ua, доктор Комаровський розповів про зміни у вимогах ВООЗ.

Також Знай.ua писав, Комаровський закликав українців грати у футбол під час пандемії.