Заразність COVID-19 останнім часом зросла на 30%. В Україні з початку епідемії коронавірусної інфекції підтвердили вже понад 50 000 випадків зараження.

Про це повідомили учені з Гонконгу. За їх словами, зараз сталися мутації і тепер кожен хворий COVID-19 в середньому інфікує вже чотирьох здорових осіб, тоді як у березні інфікував трьох.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Варто відзначити, що через мутації вірус не став більш смертоносним. Деякі тісні контакти пацієнтів Covid-19, які були евакуйовані з громадського житлового масиву в Ша Тіні в п'ятницю.

Вищий експерт з питань медицини, який консультував уряд Гонконгу щодо Covid-19, попередив, що кожна заражена людина може передавати коронавірус чотирьом іншим, оскільки вірус виявився більш інфекційним, тоді як місто зараз перейшло у найсерйознішу фазу кризи у сфері охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел
Коронавірус в Китаї, фото з вільних джерел

Професор Габріель Леунг, декан медичного училища Університету Гонконгу, заявив, що він вважає, що в громаді існує як мінімум від 50 до 60 прихованих випадків. Міжнародне дослідження показало, що штам вірусу збільшив рівень зараження на 30 % завдяки мутаціям ДНК. Він виділив Коулун-Схід і Ша-Тін як дві місцевості, найбільш ризиковані спалахом, і закликав уряд визначити пріоритетні ресурси для тестування людей похилого віку.

"Це початок постійної масової локальної спалаху, подібної досі ми ще ніколи не бачили", - сказав Леун в ефірі радіопрограми в неділю.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Моз однією картинкою показав українцям "пляжні" правила на літо 2020.

Як повідомляв Знай. ua, Моз анонсувало важливу реформу: "Зробити за місяць..."

Також Знай. ua писав, що "Слуги народу" відкупляться за загибель медиків на роботі за 1.5 млн грн.