У міністерстві оборони Азербайджану повідомили про загибель ще одного військового в результаті зіткнення на кордоні з Вірменією. Як повідомляється на сайті відомства, в лікарні помер солдат, який отримав в ході конфлікту важкі поранення.

Опівдні 12 липня почались масові заворушення, внаслідок чого поранені і загинули люди.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

У Вірменії в свою чергу повідомляють, що азербайджанські війська "з незрозумілих для них причин" намагалися порушити кордон країни в напрямку області Тавуш. Після попереджень від вірменської сторони азербайджанські військові нібито повернулися на свою позицію, а потім знову спробували захопити і обстріляти вірмен.

У Баку заявляють про втрати з обох сторін. Відомо, що під час зіткнення загинули двоє азербайджанських військовослужбовців, ще п'ятеро отримали поранення. Проте кількість загиблих вірменських військових не уточнюється. У Єревані заявили, що з боку вірменських збройних сил втрат немає.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поліція Польщі, фото Зік
Поліція Польщі, фото Зік

Нагадаємо, між вірменами і азербайджанцями існує давній етнічний конфлікт, який згодом переріс у війну за контроль над Нагірним Карабахом. Війна почалася в лютому 1988 року, коли регіон заявив про вихід з Азербайджанської РСР.

Між Азербайджаном і Вірменією, які перебувають у конфлікті вже більше 30 років, 12 липня відбулося його загострення. Країни обмінялися обстрілом в прикордонних районах і звинуватили один одного.

За наявною інформацією, в ході боїв двоє військових Азербайджанської Армії загинули і п'ятеро отримали поранення.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Володимир Зеленський розповів про ситуацію з коронавірусом в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Зеленського помилково перейменували область - волиняни ще такого не бачили.

Також "Знай.ua" писав, що Верховна Рада у повному складі сидітиме під кондиціонером все літо: канікули скасовуються.