Фірма "Рокіт-М", бенефіціарами якої є Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та їхнє оточення, заснована спільно з американською Gray Fox, яка у 2018-2019 рр. зірвала поставку лінії для виробництва снарядів на державний оборонний завод і не повернула $8,3 млн передоплати.

Про це повідомляє видання Bihus.Info

Як відзначається, ще 3 березні 2018 р. державний завод "Артем" уклав контракт на суму $16,6 млн з американською Gray Fox Logistics (такої юридичної особи не існує, це вигадане ім’я, яким користується компанія Gray Fox Aviation and Logistics, Inc). Вже у травні 2018-го "Артем" заплатив Gray Fox передоплату – $8.3 млн.

Минув рік, але Gray Fox обладнання заводу так і не поставила. Строк контракту збіг наприкінці квітня 2019-го. Після чого, у червні, СБУ відкрила кримінальне провадження і в жовтні 2019 р. затримала кількох чиновників, причетних до укладання цього контракту. Наразі ця справа, з додатковими, корупційними статтями, передана в Національне антикорупційне бюро.

Ігор Коломойський, фото:Уніан
Ігор Коломойський, фото:Уніан

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

А відтак, вже в січні 2020-го споріднена американська компанія Gray Fox International – створила дві спільні фірми з "групою Коломойського": "Рокіт-М" і "Таргет-М". Саме про ці фірми на початку року повідомляли місцеві та центральні ЗМІ.

В обох фірмах Gray Fox виступає міноритарним засновником, мажоритарним є нафтопереробні заводи з групи олігарха – ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" і ПАТ "НПК – Галичина", а бенефіціарами – Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та їхні партнери.

В розслідуванні Bihus.Info наголошується, що спільна фірма групи Коломойського і Gray Fox хоче виробляти саме ті снаряди великого калібру, які вже мав би виробляти державний завод "Артем", але не може це робити, оскільки Gray Fox не поставила замовлене за контрактом обладнання.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Верховна Рада у повному складі сидітиме під кондиціонером усе літо: канікули скасовуються.

Як повідомляв портал Знай.uа, ВР прийняла законопроект, який посилить відповідальність за вчинення ДТП у стані алкогольного сп'яніння

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада вирішила долю місцевих виборів – чи чекати на них у жовтні.