Голова партії Голос Кіра Рудик заявила, що законопроект 2695, який розширює повноваження для правоохоронців, щоб ті могли покарати злісних порушників на дорогах, насправді є знищенням правопорядку.

Про таке вона написала на власній Facebook-сторінці.

Варто зауважити, що напередодні Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт 2695 про посилення відповідальності водіїв за водіння в нетверезому стані та перевищення швидкості.

Кіра Рудік, фото: Facebook
Кіра Рудік, фото: Facebook

Зокрема, даний закон дозволяє правоохоронцям зупинити машину без підстав, оглянути її без понятих, а також, виходячи з машини, водій обов'язково має віддати документи для копів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Водночас новий законопроєкт не підвищує штрафи за п’яне водіння, вони лишаються у розмірі до 1200 неоподатковуваних мінімумів, але він додатково пропонує карати порушників адміністративним арештом на 10-15 діб, а також позбавленням права керування на строк від 3 до 10 років.

"Голос єдина фракція у парламенті, яка проголосувала проти. У ситуації, коли за 5 років довіра до поліції впала майже вдвічі, розширення її повноважень - це знищення інституту правопорядку. Нам потрібно завершення реформи, а не можливість поліції зупиняти машину без підстав", - написала вона.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Верховна Рада у повному складі сидітиме під кондиціонером усе літо: канікули скасовуються.

Як повідомляв портал Знай.uа, ВР прийняла законопроект, який посилить відповідальність за вчинення ДТП у стані алкогольного сп'яніння

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада вирішила долю місцевих виборів – чи чекати на них у жовтні.