Як виявилося, українські школярі тепер повинні будуть прийняти нові правила для відвідування навчальних закладів з 1 вересня. Зокрема, обговорюється діяльність медпрацівника в школах та проведення температурних скринінгів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню глави МОЗ Максима Степанов під час брифінгу.

Українська школа, скріншот: YouTube
Українська школа, скріншот: YouTube

"Зараз ми розробляємо правила, яким чином наші діти вчитимуться з першого вересня. Що стосується медичної сестри, яка працює в школі, вважаємо, що це питання слід розглянути і власнику закладу, адміністрації - яким чином працюватиме медична сестра. Що стосується скринінгу температури, то вимірювати її можуть і інші працівники школи. Всі ці моменти буе викладено в наших правилах, які розробляються спільно з Міністерством освіти і науки ", - зазначив Максим Степанов.

Глава міністерства зазначив, що правила поведінки повинні бути не тільки зручними, але і ефективними для захисту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"У нас ще не було такої ситуації, яку ми переживаємо через коронавірусну хворобу та пандемію у всьому світі.

Тому з одного боку ми повинні розробити максимально комфортні правила, а з іншого - вони повинні створити безпечні умови для здоров'я наших дітей ", - додав Степанов.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ресторатор з Тернополя оголосив війну китайському вірусу, гості в захваті: відро самогону на голову.

Як повідомляв Знай.uа Степанов розповів, до чого готуватися учням після карантину.

Знай.uа писав, юних тернополянок одягнуть в випускні сукні в розпал карантину.