З'явилася інформація, що Міністерство соціальної політики України розробляє нові способи для підвищення розмірів пенсійних виплат військовим, загиблих в АТО/ООС.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

За інформацією чиновників, президент України доручив Кабінету Міністрів розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій сім'ям воїнів, загиблих в АТО/ООС.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

"Є несправедливість тому, що військові, які загинули на війні у 2014-2018 роках, тоді отримували зарплату в кілька тисяч гривень. Тому пенсії, які зараз надходять їх батькам, дуже відрізняються від пенсій батьків тих воїнів, які загинули, отримуючи заробітну плату 14, 16, 20 тисяч гривень. Тому пенсія там в рази менше, і вони говорять про несправедливість.", - заявив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Мінсоцполітики працює над вирішенням цієї проблеми, а також ряду інших несправедливих диспропорцій у розмірах пенсій, які існують на сьогоднішній день.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

"Ми зараз готуємо, по-перше, комплексне впорядкування солідарної пенсійної системи, спрямоване, зокрема, на зменшення розриву між мінімальними і максимальними пенсіями, по-друге, ми працюємо над програмами підвищення пенсій, які пропонуємо реалізувати в 2021 році. Пенсійне забезпечення колишніх військовослужбовців та членів їх сімей - важливе питання, яке ми обов'язково включаємо у вищевказані пропозиції.", - зазначила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Варто нагадати нашим читачам, що міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла громадянам про те, над чим працює відомство, і що робиться сьогодні для того, щоб покращити життя в державі. Про це стало відомо завдяки заявам Марини Лезебной в ефірі телеканалу "Дом", запис якого вже доступний в мережі Facebook.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, міністр Лазебна розповіла про "дорожню карту" зарплат — коли отримаємо від 5 до 6 тисяч на руки. Лазебна нагадала, що уряд вже визначився з графіком підняття заробітної плати.

Як повідомляв Знай.uа львів'янам підвищили зарплати, цифри насмішили всіх - дві пачки сигарет. За одну відпрацьовану годину працівнику нараховують 82,45 грн.

Знай.uа писав, стала відома "урізана" зарплата Шмигаля - більше мінімалки в 10 разів. ЗМІ оприлюднили офіційні доходи членів Кабміну.