Співробітники української кіберполіції змогли встановити і нейтралізувати банду небезпечних мережевих шахраїв, які обманним шляхом вже ошукали більше п'яти сотень громадян.

Виявилося, що зловмисники торгували неіснуючими товарами і після повної оплати видурювали у своїх жертв банківські дані. Працювала банда з громадянами практично по всій території країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби МВС України в мережі Facebook.

кіберполіція, скріншот з відео
кіберполіція, скріншот з відео

"Кіберполіція встановила онлайн-шахраїв, які обдурили близько 500 громадян. Зловмисники продавали в мережі інтернет товари і послуги, яких не існує, а також організовували діяльність call-центрів, виманювали дані банківських карток громадян. Завдані збитки становлять понад 4 мільйона гривень.", - повідомляють правоохоронці.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кіберполіція встановила онлайн-шахраїв, які ошукали майже 500 громадян 💻🏴‍☠️ Зловмисники продавали в мережі Інтернет товари і послуги, яких не існує, а також організовували діяльність call-центрів, що виманювали данні банківських карток громадян. Завдані збитки становлять понад 4 мільйони гривень.

Geplaatst door МВС України op Woensdag 15 juli 2020

Кіберполіцейські опублікували і оперативне відео, на якому можна спостерігати за процесом затримання мережевих злочинців.

Також варто нагадати нашим читачам, що в Одесі співробітники поліції зафіксували новий вид шахрайства. Багато українців вже попалися на вудку медичних аферистів. Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби прокуратури Одеської області.

"Шахраї вводять в оману співробітників медустанов Одеси, телефонуючи їм від імені керівництва прокуратури області, та незаконно вимагаючи винагороду. За ці кошти зловмисники пропонують допомогти у вирішенні питань по усуненню можливих порушень закону в діяльності медичних закладів", — йдеться у повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, алло, прокуратура: українців кошмарить банда кібершахраїв. Шахраї вводять в оману співробітників медустанов.

Як повідомляв Знай.uа сайти для дорослих розкажуть про вас більше соцмереж. Не діліться в соцмережах особистою інформацією!

Знай.uа писав, навіть не ховають обличчя: камера засняла банду зухвалих відморозків у Києві. На відкриття одного замку їм знадобилося всього кілька хвилин. Схожі на профі.