Відомий столичний готель "Дніпро" в центрі Києва продали за рекордні 1 млрд 111 млн 111 тис. 222,22 грн, тоді як стартова ціна об'єкта становила 81 млн грн.

У середу, 15 липня, Фонд державного майна на відкритому аукціоні продав 100% державного пакету акцій готелю "Дніпро",розташованого на Європейській площі в Києві.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

Як видно з допису президента, він залишився задоволений результатами аукціону.

" Велика приватизація стартувала! Тільки що завершився аукціон з продажу державного пакета акцій ПАТ«Готель «Дніпро». Ціна перевищила всі очікування, досягнувши 1 мільярда 111 млн гривень. Це майже в 14 разів більше за початкову ціну", - написав Зеленський.

Президент підкреслив, що готель належав Державному управлінню справами, а в жовтні минулого року Зеленський підписав указ, яким визначив перші п'ять об'єктів ДУС для продажу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Приватизацію ми почали з себе: перший об’єкт належав Державному управлінню справами. Торік у жовтні я підписав указ, яким визначив перші п’ять об’єктів ДУС (Держуправління справами)для подальшого продажу. І ось перший об’єкт Держуправління справами вже знайшов нового приватного власника. Приватизація – чудовий спосіб залучення інвестицій у нашу країну".

За словами Зеленського, найближчим часом успішно приватизують також інші об'єкти ДУС, а приватизація великих промислових підприємств "усуне корупцію в державному секторі".

Велика приватизація стартувала! Щойно завершився аукціон з продажу державного пакета акцій ПАТ «Готель «Дніпро». Ціна...

Geplaatst door Володимир Зеленський op Woensdag 15 juli 2020

Яка доля чекає київський готель "Дніпро".

Новим власником готелю стало ТОВ "Смартленд". Саме ця компанія запропонувала найвищу ціну.

Після завершення аукціону переможець зобов'язаний пройти перевірку на "доброчесність" коштів (у приватизації не можуть брати участі кошти походженням з країни-агресора), після чого підписується договір. Інвестор має 30 днів, щоб перерахувати гроші, в іншому випадку включається пеня, а після двох місяців результати скасовуються. Про це розповів в кулуарах аукціону глава Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко

Згідно з умовами конкурсу, після продажу готель повинен зберегти слово "Дніпро" (Dnipro - англ) у назві та категорію не нижче "чотири зірки", її номерний фонд повинен становити не менше 100 номерів (зараз – 186). Також інвестор зобов'язаний зберегти колектив готелю і забезпечити "гідні" умови роботи для них.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Зеленського хочуть закрити рота журналістам одним законом

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відреагував на смерть військового медика на Донбасі

Також Знай.ua писав, Зеленський таємно переїхав на "дачу Ющенка" в Конча-Заспі