Користувач Facebook Tim Zlatkin поділився з читачами дуже цікавою історією про те, яким насправді був Донбас 50 років тому. Ця історія присвячена мовним питанням, які в останні роки активно мусуються в Україні. Tim Zlatkin розповів, що його мама родом з села Червоний Кут, що в Антрацитівському районі Луганської області. І вражень про насильной русифікації у неї предостатньо.

Моя мама родом из Красного Кута, села в Антрацитовском районе на Луганщине. Когда в семидесятых годах прошлого века её...

Geplaatst door Tim Zlatkin op Dinsdag 14 juli 2020

Користувач розповів, що коли школу перевели на російську мову, в учнів миттєво впали показники успішності. Більшість дітей не розуміли й половини слів, які їм говорили вчителі. Особливо складно йшли справи з математикою, фізикою і біологією, де дуже багато термінів. Коли директор школи спробував опиратися насильной русифікації, його відразу звільнили, а вчителям, які були на його боці, урізали зарплати і збільшили навантаження.

Всі газети українською мовою негайно замінили на російські, українські книги вивели з обороту. Таблички і рейсові покажчики також перевели на російську мову. Tim Zlatkin розповідає, що ситуація в районі загострилася до такого ступеня, що люди були готові повторити “Новочеркаськ”. У зв'язку з цим КПРС “перекинула” в район кілька підрозділів армії і Народної міліції. Через кілька років українська мова на Донбасі перетворився на суржик.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Варто нагадати, що на Франківщині помер ветеран АТО, якому днями мали зробити операцію. Чоловік пройшов бої на Донбасі, але отримав травму хребта будинку. Він упав з дерева і зламав хребет. Йому мали зробити операцію 14 липня, але він не дожив до неї. Його серце зупинилося з невідомих причин. Без батька і підтримки залишилися три дочки і чоловіка, а також літні батьки. Молодшій дочці не було і трьох років, а найстаршій виповнилося 11 років.

Незважаючи на спроби домовитися з Росією і припинити обстріл на Донбасі війна триває. За останню добу окупанти 18 раз обстріляли позиції українських військових. В результаті цього 7 захисників отримали поранення. В результаті цього 7 захисників отримали поранення. За даними штабу ООС окупанти використовували великі калібри зброї, щоб завдати максимальної шкоди українській стороні.

Крім того, Знай повідомляв, що путінські найманці обстріляли українських військових із забороненого мінськими угодами озброєння «Фагот». В результаті розриву протитанкових снарядів військові отримали поранення. Їх терміново госпіталізували в лікарню і надали необхідну допомогу.