Кабінет міністрів посилив покарання за порушення карантину та запровадив жорсткі штрафи.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що у середу, 15 липня на засіданні уряду було підтримано
проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення "щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19)".

Згідно з документом, підприємства, установи та організації, які нехтують санітарне законодавство, будуть платити штрафи від 3 400 до 5100 грн. Перш за все йдеться про відсутність масок.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ним (законопроєктом - ред.) передбачено посилення адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 400 до 5100 грн) для підприємств, підприємців, установ, організацій, які порушують санітарне законодавство і пропускають в свої приміщення громадян без одягнених засобів індивідуального захисту. Перш за все - захисних масок або респіраторів ", - повідомив Мокан.

Крім того, уряд підтримав законопроект "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19)", яким пропонується передбачити адміністративну відповідальність за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок.

🇺🇦 Заходи із посилення відповідальності за порушення правил карантину На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів...

Geplaatst door Vasyl Mokan - public page op Woensdag 15 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українців змусять платити за маски ще більше - Кабмін хоче збільшити штрафи

Як повідомляв портал Знай.ua, зростання кількості інфікованих може знову замкнути українців вдома

Також Знай.ua писав, вчені розробили унікальний спосіб діагностики Covid-19.