Бойові дії на сході України не припиняються. Проросійські терористи продовжують проявляти агресію по відношенню до українським військовим, незважаючи ні на які домовленості і міжнародні угоди.

На своїй сторінці в Facebook штаб ООС заявив, що проросійські терористи за 15 липня порушили режим тиші" 12 разів.

"За оборонцях Талакеевки, крім гранатометів і кулеметів, ворог застосував і міномети 120-го калібру. В районі населених пунктів Гнутовое, Водяне та Авдіївка агресор обстрілював українських вояків з гранатометів і кулеметів. Загарбники виявляли свою вогневу активність і поруч з Новолуганским, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Тут окупанти задіяли озброєння БМП і автоматичні станкові гранатомети. Також факти використання противником зброї забороненого Мінськими домовленостями виявлено неподалік Горіхового і Новотошкеевского. На цих ділянках фронту збройні формування РФ вели вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї", - сказано в повідомленні.

Нашим воїнам вдалося оперативно застосувати штатне озброєння і ворог припинив свою активність. Згідно з даними розвідки українські захисники знищили двох бойовиків.

"Також, в минулу добу збройні формування Російської Федерації в черговий раз застосували вогневі засоби ураження з української населеного пункту. Ворог обстріляв з ручних протитанкових гранатометів мінами ПЗЗ-2, що перебувають на озброєнні ЗС РФ, селище Новолуганское. Один з нерозірвані боєприпасів виявлено на території сільськогосподарського підприємства цього прифронтового населеного пункту. Надалі міну утилізують підрозділу ДСНС України", - сказано в повідомленні.

Втрат серед українських захисників ОНС в результаті обстрілу ворожих немає. З початку доби 16 липня ворог не виявляв активності. Ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зведення станом на 07:00 16 липня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення 15 липня збройні формування Російської...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 15 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий львів'янин втік на Донбас, щоб вирвати Україну з лап Путіна.

Як повідомляв Знай. ua, у штабі ООС розповіли, що відбувається на Донбасі.

Також Знай. ua писав, що найманці Путіна повернули ВСУ тіло вбитого ними героя.