В українській столиці сталася вельми тривожна історія. Так, у Києві нахабна шахрайка дурила громадян в мережі, українці просто занадто довіряли людині з інтернету. Жінка створювала фейкові акаунти у соціальних мережах та публікувала там оголошення про продаж речей, потім брала гроші, але товар так і не приходив до замовника.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби поліції Київської області.

Кіберполіція, скріншот: YouTube
Кіберполіція, скріншот: YouTube

За інформацією копів, на інтернет-майданчиках злочинниця продавала одяг і предмети побуту. Отримавши гроші від покупців вона зникала. Поліція встановила, що надходили кошти від потерпілих на банківські картки, оформлені на підставних осіб та електронні гаманці ряду платіжних систем.

За місцем проживання зловмисниці правоохоронці провели обшук, який підтвердив причетність жінки до вчинення шахрайських дій стосовно 200 громадян. В якості речових доказів правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та чорнові записи. У поліції повідомили, що жінка тричі змінювала прізвище, щоб сховатися від правосуддя.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Шахраї, скріншот: YouTube
Шахраї, скріншот: YouTube

В даний час поліція вживає заходів щодо повернення потерпілим заподіяної матеріальної шкоди. За даним фактом проводиться досудове розслідування кримінального провадження відкрите за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Також варто нагадати нашим читачам, що співробітники української кіберполіції змогли встановити і нейтралізувати банду небезпечних мережевих шахраїв, які обманним шляхом вже ошукали більше п'яти сотень громадян.

Виявилося, що зловмисники торгували неіснуючими товарами і після повної оплати видурювали у своїх жертв банківські дані. Працювала банда з громадянами практично по всій території країни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шахраї з новою силою накинулися на банківські картки - спорожніли кишені українців на 4 млн.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк знайшов заміну Приват24 – придбання одним поглядом.

Знай.uа писав, СБУ взяла на гарячому міжнародних шахраїв - легалізували тіньові кошти через криптовалюту.