Катастрофа Титаніка сталася в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року. Однак у ній були не тільки ті, з чиєї вини сталася трагедія, але і справжні герої. Саме з таких людей треба брати приклад.

Артур Генрі Рострон командував пароплавом "Карпатией". Саме він підібрав уцілілих пасажирів Титаніка. І організував операцію по їх порятунку, хоча це було дуже важко.

В 0 годин 35 хвилин 15 квітня радист Карпатії отримав сигнал з "Титаніка": "Ми зіткнулися з айсбергом. Це SOS". Рострон відразу наказав розвернути судно і йти до "Титаніка", і тільки потім попросив уточнити, чи немає помилки. Відстань до Титаніка була 93 кілометри.

Карпатія за паспортом могла розвивати до 14 вузлів (26 км/год). Рострон зумів вичавити з неї цілих 17 вузлів (31,5 км/год). Для цього, він наказав вимкнути всі споживачі енергії (опалення і т. п.) і весь пар направити до машини. Підняли на ноги всіх кочегарів і механіків. Був ризик, що котли рвонуть. Вони, на щастя, не рвонули. А Рострон особисто встав за штурвал і повів корабель через льоди, що дрейфують, які і погубили Титанік. Був ризик і чималий. Однак, Рострон ризикнув, і в підсумку, врятував понад 700 осіб.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На кораблі відразу ж почали прибирати приміщення для прийому потерпілих аварії і готували медпункти. Варили супи для пасажирів Титаніка, збирали ковдри, щоб допомогти людям зігрітися цієї фатальної ночі, коли температура повітря була близько нуля градусів.

Карпатія підійшла до місця аварії Титаніка приблизно в 4 години ранку. На жаль, всі, хто опинився у воді, а не в шлюпці, за цей час вже потонули.

За свою сміливість і відвагу Артур Генрі Рострон отримав лицарський орден короля Георга і масу нагород.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Assassin's Creed Valhalla можна взяти в напарники кота, захоплювати землі разом веселіше.

Як повідомляв Знай. ua, у Дніпрі знайшли "Титанік", що затонув десятки років тому.

Також Знай. ua писав, що у мережі показали вражаючі кадри незвичайного явища.