За добу 16 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушували режим припинення вогню. Вони використовували заборонені до використання артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ти і 82-х мм міномети, гранатомети різних систем, зенітні установки, великокаліберні кулемети, снайперське зброю. Про це повідомили в прес-службі ООС на Facebook.

"Підрозділу об'єднаних сил впевнено стримували агресію супротивника, повністю контролюючи ситуацію на лінії розмежування сторін. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", супротивник п’ять разів відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, зенітної установки і стрілецької зброї по оборонцях Водяного. Поблизу населеного пункту Дослідне агресор використовував не тільки гранатомети, але й кулемети і стрілецьку зброю. На підступах до Старогнатьевке, Гнутового та Авдіївки ворог вів вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а неподалік від Маріїнки – з кулеметів і снайперської зброї", - сказано в повідомленні.

Ситуація на Донбасі, фото: facebook.com/pressjfo.news
Ситуація на Донбасі, фото: facebook.com/pressjfo.news

За добу в результаті обстрілом ворожих троє захисників Об'єднаних сил отримали поранення, а ще один воїн – бойову травму. Їх оперативно евакуювали в лікувальні заклади.

Ворог припинив свою активність після адекватної відповіді українських воїнів штатним озброєнням. За добу нашим солдатам вдалося знищити одного і поранити двох.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", супротивник з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах наших захисників біля Водяного. Рішучими діями і ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли. За наявною інформацією втрат за поточну добу серед українських захисників немає", - сказано в повідомленні.

Зведення станом на 07:00 17 липня 2020 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення 16 липня збройні формування Російської...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Donderdag 16 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, воїни ЗСУ на Донбасі розгромили атаку путінських бойовиків, ліквідували двох.

Як повідомляв Знай. ua, Донбас палає від звірства бойовиків, окупанти накрили захисників.

Також Знай. ua писав, що як наші воїни змагаються за звання кращої групи спецпризначення.