Потужна пожежа виникла в готичному соборі Святих Петра і Павла в Нанті. Наразі рятувальники з усіх сил намагаються ліквідувати осередок вогню

Джерело: французьке видання BFMTV.

Як відзначається, готичний собор XV століття в Нанті, який вже горів 28 січня 1972 року, після чого був закритий на три роки на ремонт, знову спалахнув.

За даними ЗМІ, густі клуби диму піднімаються з вітража між двома вежами будівлі. Своєю чергою рятувальники роблять все можливе, аби локалізувати пожежу, щоправда, наразі безрезультатно.

"Густий чорний дим виходить з вітражу, розташованого між двома вежами готичної будівлі, побудованої між 15 і 19 століттями, яка вже постраждала від пожежі в 1972 році. Вогонь не під контролем. Пожежні були оповіщені в 7.44 ранку, і 70 з них були відправлені на місце події", - йдеться в повідомлені.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Відзначається, що те, що відбувається в Нанті, нагадує пожежа собору Нотр-Дам в Парижі, що трапився 15 квітня 2019 року.

До слова, собор святого Петра і Павла в Нанті - кафедральний собор Нантський єпархії, найбільша готична церква історичної Бретані і одна з найбільших у Франції, всього на 6 м нижче Собору Паризької Богоматері, а по висоті нефа під склепіннями перевершує його.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, названо вартість відновлення Нотр-Даму після пожежі

Як повідомляв портал Знай.ua, у бронзовому півні з Нотр-Даму знайдено втрачені реліквії Христа

Також Знай.ua писав, рятувальники назвали причину пожежі у соборі Паризької Богоматері.