Поліцейські Донеччини ліквідували шахрайський call-центр. Сall-центр, в якому працювало 35 осіб, функціонував у Маріуполі. Шахраї телефонували громадянам під виглядом працівників банку і виманювали реквізити банківських карток. Отримавши доступ до рахунків, викрадали з них кошти. Прибуток зловмисників становив понад 50 тисяч гривень щодня.

Зловмисники відкрили офіс в центрі міста, замаскувавши його під інтернет-магазин. Дзвінки здійснювали з використанням ІР-телефонії, телефонували закордон, зокрема до Російської Федерації.

"Оператори представлялися співробітниками відділу моніторингу банківської установи і під різними приводами дізнавалися персональні дані потерпілих. Надалі встановлювали контроль над їхніми рахунками та списували з них кошти на картку організатора угруповання", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

За словами копів, учасники злочинної групи користувалися у своїй діяльності спеціальними алгоритмами, в яких роз’яснюється, як вести розмову для досягнення мети - наприклад, якщо "жертва" відмовляється надавати паролі.

Затримання // ssu.gov.ua/
Затримання // ssu.gov.ua/

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Затримання // ssu.gov.ua/
Затримання // ssu.gov.ua/

Підозрювані дотримувалися конспірації, спілкувалися щодо роботи виключно в одному з месенджерів.

Копи зібрали докази - 64 одиниці комп’ютерної техніки, сім-картки, засоби зв’язку, які використовувалися для вчинення злочинів, а також записи з "рекомендаціями" щодо виманювання особистої інформації.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

"Больше возмущает тот факт что 35-и человекам говорили вот иди на преступление и они шли!", "І так мае бути з усіма, які не розуміють, що приносять війну між людьми", "Ростріляти", "Дайте по максимуму", - пишуть українці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Дніпрі 7-річна дівчинка звернулася в поліцію, заявивши, що не хоче більше жити з матір'ю.

Як повідомляв портал Знай.ua у Дніпропетровській області призначили нового начальника поліції.

Також Знай.ua писав, що у Дніпрі знайшли дідуся, який гуляв по вулиці без взуття в одній піжамі.