Перший рік роботи Верховної ради 9 скликання позаду. І наразі "слуги народу" готують для українців так званий "кодекс етики". Про це в прямому ефірі Радіо Свобода повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"У нас є робоча група, яка напрацьовує кілька документів. Це положення про фракцію – це якраз цей кодекс етики і коаліційна угода – більш деталізована програма партії", – розповіла Кравчук.

Питання ведучої до Євгенії Кравчук полягало в тому, чи існує у провладній фракції якийсь внутрішньопартійний механізм для запобігання неприйнятній поведінці та висловлюванням з боку "слуг".

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За приклад ведуча пригадала нецензурні висловлювання про "собачий рот" нардепа-слуги Олександра Дубінського на адресу ексочільника Національного Банку України Якова Смолія.

Кравчук каже, що з боку її колег справді бували неодноразові скандали з необережними висловлюваннями. Проте невідомо, чи передбачить "кодекс етики" слуг якесь покарання за подібні висловлювання.

фото facebook "Слуга народу"
фото facebook "Слуга народу"

"Складно сказати, яке покарання буде передбачати цей кодекс етики, бо насправді саме положення про фракцію може регулювати можливість виключення членів фракції чи включення до фракції якогось іншого депутата. Кодекс етики – це така, швидше, «джентельменська» угода, якої депутати мають дотримуватися. Це внутрішній документ", – зазначила Кравчук.

Інший депутат від "Слуги народу" Гео Лерос у свою чергу заявив, що сумнівається в ефективності такого кодексу.

"Допоки Офіс президента має колосальний вплив на парламент, то ніякі джентельменські угоди не допоможуть. Я сумніваюся, що це спрацює. Це зайвий раз дасть привід Офісу президента впливати на окремих депутатів та їх перебування у фракці", – заявив Лерос в ефірі програми Свобода LIVE.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, комітет ТЕК Ради одноголосно підтримав законопроєкт Кабміну про скорочення зелених тарифів.

Як повідомляв Знай.uа енергетичне співтовариство ЄС вимагає від Ради прийняти законопроєкт Кабміну про скорочення зелених тарифів до середини липня.

Знай.uа писав, українців звільнятимуть без причини, "слуги народу" вже підготували законопроєкт.