Як раніше писав Знай.ua, 15 липня мітингувальники облили борщем посольство України в столиці Вірменії. Таким чином люди висловили своє обурення у зв'язку із заявою українського МЗС щодо конфлікту з Азербайджаном.

Так, група протестувальників облила борщем будівлю посольства України в Єревані. Акцію організувало молодіжне крило партії "Дашнакцутюн".

Мітингувальники прийшли під посольство з плакатами, на яких написані гасла на двох мовах: "Ганьба Україні", "Україна + Азербайджан", "Не будь як Україна", і скандували "Україна, не провокуй", "Не підтримуйте агресора".

Учасники протесту були обурені коментарем МЗС України, в якому містився заклик до відновлення "територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Українська сторона виступає за політичне врегулювання ситуації на основі дотримання суверенітету і територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в її міжнародно визнаних кордонах", - говорилося в заяві МЗС України.

Поліція вимагала, щоб протестувальники розійшлися. Перед тим, як піти вони залишили плакати на видному місці, щоб дипломати могли їх прочитати.

На дану ситуацію з борщем відреагував нардеп з ОПЗЖ Ілля Кива та поділився своїми поглядами на конфлікт.

"Якщо шо, то я за Вірмен! Айзерів якось з дитинства не люблю!" - написав він у своєму Telegram-каналі.

Коментар Киви, скріншот Telegram

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у МЗС розповіли, що робити, якщо потрапили в біду за кордоном.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МЗС підтвердили інформацію про те, що в Нігерії пірати захопили в полон українців.

Також "Знай.ua" писав, що під стінами Івано-Франківської ОДА відбулася акція протесту на підтримку української мови.