Диня - справжня скарбниця цінних вітамінів, активних сполук меду, дрібних частинок легкозасвоюваного золота та інших речовин. Хоч в основному диня і складається з води і цукру, її користь не можна недооцінювати.

Користь дині

  • Диня багата клітковиною, завдяки чому стимулює роботу кишківника.
  • Плід містить фолат, вітамін К і магній, які життєво необхідні для здоров'я кісток.
  • Диня знижує кров'яний тиск через високий вміст калію.
  • Вона багата водою і електролітами, що корисно для підтримки балансу рідини в організмі.
  • Диня містить вітамін С, який сприяє виробленню колагену і може захистити вашу шкіру від сонячних променів. Крім цього, аскорбінова кислота зміцнює імунітет.
  • У дині багато заліза, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В, С і А. Завдяки їм диня запобігає утворенню пухлин, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань і діабету, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему.

Дині

Шкода дині для здоров'я

Диня протипоказана молодим матерям (може викликати у малюка розлади травлення), при цукровому діабеті, виразковій хворобі шлунку і 12-палої кишки. Також не варто їсти диню при кишкових розладах.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Через те що в дині маса клітковини, вона вважається важким продуктом. Якщо змішати диню з алкоголем, ви практично гарантовано отримаєте діарею. З цієї ж причини диню не можна запивати холодною водою і особливо кислим молоком, кефіром і йогуртом.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, омолоджують дорослих, але шкодять дітям: які таємні властивості приховують в собі кавуни

Як повідомляв портал "Знай.ua", для солодкого та соковитого потрібні дбайливі руки: як правильно доглядати за кавунами

Також "Знай.ua" писав, як Цілюща прикраса для вашого здоров'я: корисні властивості червоної смородини