Ольга Прищепа з позивним "Кобра" - досвідчена ветеранка війни на Донбасі. Свій шлях вона почала у добробаті, бачила смерті у Дебальцево, та й тепер прдовжує постійно ризикувати власним життям: вона єдина жінка-сапер у своєму батальйоні. Ольга уже четвертий рік розміновує Донбас від ворожих снарядів та мін.

Історію хороброї жінки-воїнки розповідає АрміяInform.

"Чому кобра? Відповідає − бо спокійна, доки її не чіпають…" - коментує Прищепа свій позивний.

А на питання, чи їй не страшно займатися такою професією, вона філософськи відповідає:

"Сапер залишається живим доти, доки йому страшно − бо тоді він обережний".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Лютий 2015-го. Дебальцеве. Їхній батальйон разом із іншими базувався в самому місті в будівлі одного з навчальних закладів. Отримали завдання висунутись на підсилення наших підрозділів в район Чорнухине. Командир поділив батальйон на дві частини. Ольга залишилася з однією в Дебальцевому. Комбат з іншою вирушив у Чорнухине.

Фото АрміяInform
Фото АрміяInform

"Так багато загиблих та поранених, як в Дебальцевому, я не бачила більше ніде. Я не встигала усім допомагати. Бракувало навіть бинтів. Щоб перев’язувати рани, навіть футболку порвала на собі", - ділиться тяжкими спогадами "Кобра".

"Комбат загинув 2 лютого, через п’ять днів ми вийшли з Дебальцевого. Виходили не через коридор, а на тиждень раніше − це врятувало батальйон", поясню українська бійчиня.

Задля захисту батьківщини жінці довелося покинути малолітніх синів.

"Коли я пішла на війну, меншому синові було всього вісім років, але він зрозумів мене і підтримав. Нині ми постійно на зв’язку. Я рідко буваю вдома. Тож сини зростають самостійними. Вони добре знають, чому я тут. Я − їхня гордість, а вони − моя", - каже "Кобра" Прищепа.

Своїм прикладом саперка показує, що в армії жінки демонструють неймовірні приклади звитяги та професіоналізму.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Воїн ЗСУ вразив у саме серце зізнанням про полеглих побратимів, ось що стоїть за цифрою "200" - "Чоловіки плачуть..."

Як повідомляв портал "Знай.ua", зброю до рук, боятися ніколи - український воїн відновив болючі події під Слов'янськом, неможливо повірити.

Також "Знай.ua" писав, у жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ повідомила про втрати ворога.