Гору Кайлас, що знаходиться у Тибеті, вважають священною. Такі уявлення про цю вершину є у багатьох релігій світу. А натовпи паломників тягнуться до Тибету, щоб обійти навколо цієї таємничої гори, яку ніхто досі не міг підкорити.

Як пише LikeMe, центром світу гору Кайлас вважають такі релігії як індуїзм, буддизм, бон і джайни. Існує легенда, що гора з’явилася з дна океану 20 000 років тому. Своєю формою вона дуже нагадує піраміду, а її межі з дивовижною точністю вказують на частини світу.

Гора Кайлас у Тибеті, скріншот: YouTube
Гора Кайлас у Тибеті, скріншот: YouTube

Координати місця знаходження гори Кайлас: 31 ° 04’00 “пн. ш. 81 ° 18’45 “в. д. (G) (O) (Я) 31 ° 04’00 “пн. ш. 81 ° 18’45 “в. д. Проте піднятися на вершину Священної гори не вдасться, оскільки існує офіційна заборона. Говорять, що досі було чимало експедицій, які бажали піднятися на її вершину, але як тільки вони опинялися біля підніжжя, то у всіх виникав панічний страх і бажання піти якомога далі від цього місця.

Щобільше, Кайлас містично пов’язана з цифрою 6, яку езотерики вважають сакральною, містичною і загадковою. Висота гори 6666 метрів, від неї до Північного полюса і до Стоунхенджа теж по 6666 метрів. А ось до Південного полюса – 2 * 6666 метрів. Ще однією загадкою є те, що піраміди в Гізі (Єгипет), піраміди інків, острів Пасхи і гора-піраміда Кайлас знаходяться на одній лінії.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Існує думка, що гора Кайлас це великий накопичувач енергії як із землі, так і з космосу. Однак ми можемо бачити лише невелику частину цього накопичувача, зануреного в землю. Вчені вважають, що поруч з горою відбувається деформація часу. Повідомляється про документально зафіксовані факти, які підтверджують, що для тих, хто здійснював священний обхід навколо гори час протікав швидше, ніж зазвичай.

Гора Кайлас у Тибеті, скріншот: YouTube
Гора Кайлас у Тибеті, скріншот: YouTube

Механічні прилади біля гори працюють навпаки або прискорюються. Паломники вважають гору місцем сили і духовності. Своєю чергою Великий медичний лама Західного Тибету Тенцінг Вандра говорить: "Кайлас – звичайна гора, овіяна легендами. Кожен бачить тут те, що хоче побачити. Чудеса, які приписуються цьому місцю, дійсно були, але їх робили люди – йогін Миларепа (володів левітацією), гуру Римпоче і інші".

У 1985 році знаменитий альпініст Райнхольд Месснер отримав від китайської влади дозвіл на сходження, але відмовився в останній момент. У 2000-му році іспанська експедиція за досить значну суму придбала дозвіл на підкорення Кайласа у китайської влади. Команда встановила базовий табір біля підніжжя, але ступити на гору їм так і не вдалося.

Тисячі паломників перегородили шлях експедиції. Далай-лама, ООН, ряд великих міжнародних організацій, мільйони вірян в усьому світі висловили свій протест підкорення Кайласа, і іспанцям довелося відступити.

Гора Кайлас у Тибеті, скріншот: YouTube
Гора Кайлас у Тибеті, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Польщі затримано колишнього голову "Укравтодору" Славоміра Новака. Про це повідомив прессекретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Зарін. Новака підозрюють в корупції, управлінні організованою злочинною групою і відмиванні грошей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Микола II все не дає спокою Поклонській - "експрокурорка" змусила Дюжева з "Бригади" тужити за царем. Депутатка Державної Думи Російської Федерації і так званий колишній "прокурор" анексованого півострова Крим Наталія Поклонська виклала на своїй сторінці в Instagram запис вірша Сергія Бехтєєва "Молитва", в якому вкотре висловлює безмежний жаль з приводу розстрілу сім'ї Миколи II.

Також Знай.uа" писав, молодий Данилко розповів про створення образу Вєрки Сердючки – "Якось "зловив" провідницю… ". Артист у програмі "Вибрики" розповів про те, як він став найвідомішою провідницею всіх часів. Короткий відеоролик, знятий приблизно у 1998 році, з'явився у соціальній мережі Facebook.