Суспільні протести під гаслом Black Lives Matter продовжують відбуватись в Америці: цього разу випадок зловживання силою поліціянтами щодо протестувальників було зафіксовано у Лос-Анджелесі, Каліфорнія.

Про це пише видання New Zealand Herald.

Документація інциденту відбулась одним із активістів, який був присутній у натовпі, коли працівники поліції почали бити активіста на інвалідному візку. Вдарили його так, що він випав із візка. Після цього один із поліціянтів витяг з-під нього візок і відкинув убік: у візка зламалось одне колесо. Чоловіку одягли наручники і відвезли до дільниці. На відео чутно крик свідків інциденту.

Подія відбулась між невеликою кількістю демонстрантів і працівників поліції Лос-Анджелеса. Скоро буде два місяці як Америка проживає часи протестів. Велика кількість американців виходять на вулицю об'єднані гаслом Black Lives Matter, який прагне привернути увагу до проблем інституційного расизму в країні. Протести розпочалися після вбивства чорного чоловіка поліцією, при цьому смерть людина внаслідок удушення. Реакції влади була в'ялою, що спровокувало сплеск протестів по всій країні. Окрім цілком мирних зібрань, зібрань, яку супроводжуються сутичками протестанти активно плюндрують пам'ятники контраверсійним особистостям по всій країні.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Днями в американському місті Чикаго відбулась сутичка між поліцією і протестувальники щодо знесення пам'ятника Христофору Колумбу. Протестувальники прагнули скинути статую, викрикуючи “Колумб був убивцею. Колумб був крадієм”.

Заворушення біля пам'ятника Христофору Колумбу в Чикаго, фото Chicago Tribune
Заворушення біля пам'ятника Христофору Колумбу в Чикаго, фото Chicago Tribune

Ця сутичка - частина протестних рухів у США, які розпочались в кінці травня - на початку червня після вбивства поліцією чорношкірого Джорджа Флойда. Як відповідь на зловживання владою, жорстокість поліціянтів, а також відсутність їхнього адекватного покарання помножені на систематичність та інституційність дискримінаційних практик, мільйони людей по всій країні почали виходити на вулиці і площі, влаштовувати мітинги та формувати політичні гасла. Найвідомішою є фраза “Black lives matter”, що можна перекласти як “життя чорних мають значення”. До протестів долучилось не лише чорне населення країни, але й представники інших відтінків шкіри.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці влаштували "Майдан" під вікнами у Кличка, обдурені і відчайдушні — ані грошей, ані квартир.

Як повідомляв Знай.uа "$100 000 і нікого не покарають", — відомий репер пообіцяв відшкодувати збиток від погромів у США.

Знай.uа писав, Трамп дозволив копам використовувати задушливі захвати - "Було б дуже навіть добре".