Новий голова НБУ Шевченко зробив сміливу заяву щодо ПриватБанку

Кирило Шевченко, якого 16 липня український парламент призначив новим головою Національного банку України, планує зберегти позицію НБУ по судових спорах щодо націоналізованого "ПриватБанку" з колишніми акціонерами.

Крім того, головний банкір країни запевнив, що пріоритети регулятора з його приходом на посаду не зміняться. Про це Шевченко заявив під час пресбрифінгу в понеділок, 20 липня.

Кирило Шевченко, фото з Facebook
Кирило Шевченко, фото з Facebook

Руйнівні повені залишили українців без даху над головою, хто має право на грошові компенсації

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

2 липня Кабмін видав розпорядження про виділення коштів з резервного фонду держбюджету для проведення невідкладних заходів з ліквідації наслідків повені — надзвичайної ситуації, що виникла у червні в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

Відповідно облдержадміністраціям доручено забезпечити виплату постраждалим матеріальної грошової допомоги.

Повені, скріншот: YouTube
Повені, скріншот: YouTube

В Міносвіти озвучили три сценарії початку навчального року

Більшість учнів піде в школу 1 вересня, підкреслили в Міносвіти. При цьому не виключено, що навчальний процес може відбуватися в змішаній формі. Виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет розповів про три можливі сценарії початку навчального року в Україні. Про це 17 липня повідомила пресслужба Міосвіти за підсумками візиту глави відомства в Чернігівську область.

Як заявив Шкарлет, для більшості учнів навчальний рік почнеться традиційно - 1 вересня.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

Мендель після чуток про вагітність хоче втекти з таємничим бойфрендом на острів

Прессекретарка Зеленського Юлія Мендель після чуток про вагітність від президента дала інтерв'ю, в якому розповіла про свого загадкового бойфренда.

Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель, яка недавно спростовувала чутки про свій роман з главою держави, розповіла про свого коханого. За її словами, її обранець теж займається політикою, але не працює в Офісі Президента. Ім'я свого бойфренда Мендель відмовилася називати.

Зеленський і Мендель, фото: youtube
Зеленський і Мендель, фото: youtube

Бойовики готуються до нової атаки на українських захисників, звіт ОБСЄ

На днях стало відомо про те, що незаконні збройні формування РФ на тимчасово окупованому Донбасі почали облаштовувати нові позиції в районі непідконтрольного українському уряду села Петрівське. Про це йдеться у звіті місії ОБСЄ, яка зафіксувала відповідні роботи окупантів у ніч з 16 на 17 липня.

Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube
Ситуація на Донбасі, скріншот: YouTube