На острові Стромболі (Італія) знову розбушувався однойменний вулкан. Вчені заявляють, що його виверження не припиняються близько 20 тисяч років. Зараз же острів накрило дощем з розпеченої лави, навколо чутно вибухи і стоїть стіна з диму, газу та попелу.

За інформацією місцевих ЗМІ, виверження почалося вранці у вівторок, 21 липня, після першого вибуху по схилах стали текти ріки з лави, які незабаром досягли моря. Всього активність вулкана тривала близько чотирьох хвилин.

Вулкан, скріншот: YouTube
Вулкан, скріншот: YouTube

"Згідно з геофізичними даними, цей ранковий вибух був приблизно в 10 разів сильніше, ніж середній розмір вибухів на вулкані, і зіставимо з великим виверженням 15 березня 2017 року, але все ще приблизно на порядок менше, ніж два пароксизма минулого року 3 липня і 28 серпня", - заявив вулканолог Том Пфайффер. Незважаючи на виверження, фахівці переконані, що проводити евакуацію жителів поки зарано.

Також варто нагадати нашим читачам, що в Києві стався черговий прорив труби з гарячою водою. Про це повідомили у спільноті "Київ оперативний" в соціальній мережі Facebook. Зазначається, що черговий прорив трубопроводу стався на Подолі. Там з-під землі раптово почав бити гігантський фонтан окропу.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Все сталося посеред ночі, близько 3:00, тому на вулиці було майже безлюдно. Мешканці прилеглих будинків зізнаються, що спочатку подумали, ніби на вулиці почався дощ. Потік водиа була такої сили, що діставала до шостого поверху. Люди жартують, що їм безкоштовно помили вікна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, все почалося з Росії – вчені знайшли унікальні артефакти найбільшого вимирання всіх часів. У Сибіру знайшли ще одну причину наймасштабнішого вимирання в історії Землі.

Як повідомляв Знай.uа український спортсмен загинув при сходженні на Фудзіяму, тіло знайшли тільки через місяць. Священна гора забрала життя українського спортсмена, друзі місяцями розшукували загиблого.

Знай.uа писав, відомого футболіста викрали інопланетяни, через це він запізнився на тренування. Запізнився на тренування через викрадення інопланетянами - відомий футболіст вразив оригінальним виправданням.