На 1 червня 2020 року чисельність населення України склала 41 млн 785 тисяч 800 осіб. Про це повідомляється в даних Державної служби статистики України.

Так, за перше півріччя 2020 року чисельність населення скоротилася більш, ніж на 100 тисяч чоловік.

Дані свідчать про те, що чисельність населення в Україні протягом січня-травня 2020 року скоротилася на 116,7 тис. осіб. І за оцінкою на 1 червня 2020 року склав 41 млн 785 тис. 800 чоловік.

Крім того, суттєвим залишається перевищення числа померлих над числом живонароджених: на 100 померлих - 48 живонароджених.

Українці, фото Знай.ua
Українці, фото Знай.ua

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше повідомлялося, що до кінця цього століття населення України може скоротитися на 68% і скласти близько 17 млн осіб. Якщо ж світ почне стрімко розвиватися, то українців чекає вимирання. Про це заявляє група вчених з ряду американських університетів, передає Lancet.

Згідно з прогнозом, в 2100 році українське населення буде становити всього 17,55 млн осіб. При цьому в разі досягнення цілей сталого розвитку, нас залишиться лише 14,74 млн.

Як відомо, найбільший показник чисельності українців припав на 2017 рік, коли в нашій країні проживало 44,69 млн.

Крім того, на 50% і більше скоротиться населення Японії, Таїланду та Іспанії. До кінця століття кількість людей старше 80 і молодше 15 років збільшиться і складе більше 25%.

На думку вчених, такі зміни в складі населення будуть мати надзвичайно складні економічні наслідки. Рівень ВВП істотно знизиться із-за скорочення частки людей працездатного віку. У той же час скорочення кількості людей у віці від 15 до 64 років може мати і більш руйнівний вплив на добробут країн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запаси їжі українців стрімко знижуються, фермери б'ють на сполох.

Як повідомляв Знай. ua, Моз назвав регіони, які не готові до зняття обмежень.

Також Знай. ua писав, що до кінця століття кількість українців зменшиться на 68%