Біля острова Ява в Зонском протоці виявили невідоме раніше гігантське ракоподібне. Воно мало 7 пар ніг і нагадувало мокриць і мадагаскарського таргана.

Про відкриття повідомили дослідники з Індонезійського інституту наук (LIPI) в журналі ZooKeys. Тварина належить до роду гігантський изопод (лат. Bathynomus) і отримало офіційну назву Bathynomus raksasa.

Самці цих велетнів досягають більше 36 см в довжину, а самки близько 30. Це другі за величиною изоподы після Bathynomus giganteus.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Чому ні? Зрештою, це 2020 рік. "Bathynomus raksasa", очевидно, має 14 ніг і виглядає так, ніби на ньому шолом Дарта Вейдера", - сказано в повідомленні видання.

"Морські таргани" живуть на великій глибині від 957 до 1259 метрів. Вони відомі як падальщики і живляться мертвими морськими істотами на морському дні. Повільна риба теж може стати їх здобиччю.

Вчені стверджують, що новий вид тварин є важливим відкриттям. Вони є вражаючим видом з точки зору розміру та екосистеми, де він був виявлений.

Раніше повідомлялося, що Майже десять років учені всього світу ламали голову над загадковою окаменелосью, яку знайшли в Антарктиді. Розглянувши ряд гіпотез, дослідникам все ж таки вдалося довести, що схожий на здутий м'яч предмет є нічим іншим, як яйцем доісторичної рептилії. Таким чином, знахідка стала одним з найбільших яєць рептилій, які вдавалося знайти палеонтологом.

Про це йдеться в дослідженні, представленому в провідному науковому журналі Nature.

Досить великий "камінчик", який представили ще в 2011 році, має розміри 28 на 18 сантиметрів. Однак вчених особливо здивувала його форма - предмет мав своєрідні вм'ятини. Виявилося, що це яйце мало м'яку шкаралупу, що і викликало такий зовнішній ефект.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Антарктиді виявили яйце гігантської рептилії.

Як повідомляв Знай. ua, на Тернопільщині кішка вигодувала двох чудовиськ.

Також Знай. ua писав, що людина з вродженими вадами на прізвисько "полпарня" здобув славу, а потім розчарувався в людстві.