Останніми днями українські автолюбителі, які мають потребу замовити індивідуальні номери на транспортні засоби, зіткнулися з проблемою, оскільки в сервісних центрах не приймають замовлення. Також співробітники сервісних центрів не можуть відповісти на питання, коли вони відновлять прийом. Про це стало відомо Знай.uа від пресслужби МВС.

Експерт ринку Дмитро Тришенков розповів, що 22 червня відбувся аукціон на виробництво 182 тисяч номерних знаків, яке виграло ТОВ Спецзнак (Київ).

сервісний центр
сервісний центр

Проте, ця компанія не має технічних можливостей самостійно виготовляти автознаки і зазвичай закуповує заготовки в інших постачальників. Раніше вона співпрацювала з іноземними партнерами, з чим ймовірно, й пов'язана проблема. За умовами договору, компанія зобов'язана почати відвантаження продукції в десятиденний термін після підписання контракту і поставляти їх щотижня.

Однак, компанія, яка виграла тендер, категорично не вписалася в ці терміни. Номерів немає і невідомо, коли вони з'являться. Цікаво, що всі підприємства, які беруть участь в тендері, повинні бути беззбитковими. Компанія Спецзнак подала збитковий баланс — це можна побачити на prozorro. Сервісний центр проігнорував цей момент і не зняв компанію з торгів.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сервісний центр, скріншот: YouTube
Сервісний центр, скріншот: YouTube

Відповідно, відсутність обігових коштів, досвіду роботи, потужностей, фахівців і привела до цього колапсу. В результаті ця історія мала б послужити хорошим уроком для Сервісного центру МВС України. І в наступних аукціонах він зможе більш професійно підійти до питання допуску компаній до торгів. Головними ж постраждалими в цій ситуації є власники авто, які категорично не можуть зрозуміти, чому їм відмовляються надати цю послугу.

Слід зауважити, що у сервісних центрах Києва, Львова, Харкова та Дніпра підтвердили, що заявки на покупку індивідуальних автознаків припинені. "Самі чекаємо інформації зверху, на нас вже у всю насідають незадоволені власники авто", - на умовах анонімності відповів один з працівників сервісного центру.

Сервісний центр, скріншот: YouTube
Сервісний центр, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, луцький терорист відпустив трьох заручників після відеозвернення Зеленського: "Дивитися всім!". 44-річний Максим Кривош, який захопив автобус у Луцьку і утримує людей більше 9 годин, відпустив трьох заручників після особистої розмови з президентом Володимиром Зеленським і виконання ним вимоги.

Як повідомляв портал "Знай.uа", провернула аферу з турпутівками на 700 тис. грн – поліція затримала винахідливу шахрайку. У Києві аферистка придумала схему обману і здерла останні гроші у довірливих городян. Зокрема, жінка продавала туристичні путівки і побутову техніку. Шахрайка брала гроші, а товар або послуги не надавала.

Також Знай.uа" писав, Венедиктова боротиметься з корупцією на пару зі Швейцарією — НАБУ і генпрокурор підписали Меморандум. Офіс Генпрокурора та НАБУ підписали Меморандум зі Швейцарією про впровадження проєкту повернення активів.