Міністерство науки і освіти України пояснило, як в українських вишах проходитимуть вступні іспити та творчі конкурси в умовах пандемії коронавірусної інфекції covid-19.

Про це стало відомо завдяки новому відео, яке опублікувало Міносвіти в соціальних мережах.

Вже є дати іспитів: з 1 по 12 серпня для бюджетників і з 1 по 22 серпня — для контрактників. Для вступників на бюджет конкурси й іспити пройдуть у кілька етапів, щоб абітурієнти мали більше варіантів вибору вишу.

Реєстрація на вступні екзамени та творчі конкурси до вишів повинна розпочатися аж до 24 липня. Під час реєстрації та здачі виші не мають права вимагати результати ЗНО. Для реєстрації абітурієнту необхідно:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

- заява;

- дві фотографії;

- копія документа, що посвідчує особу;

- копія документа, що дає право на вступ за вступними іспитами.

Також варто нагадати нашим читачам, що незважаючи на всі запевнення влади подбати про тих абітурієнтів, які в 2020 році були змушені проходити зовнішнє незалежне оцінювання пізніше звичайного через карантин по коронавірусу, українські військкомати продовжують полювати на молодь. Про це повідомили в телеграм-каналі "Київ зараз".

Згідно з повідомленням телеграм-каналу, в одному зі столичних військкоматів продовжують силою утримувати студентів. Про це стало відомо зі слів одного з учасників подій — абітурієнта, який проходить на магістратуру. За словами молодої людини, він з'явився в Дарницький військкомат ще у вівторок, 21 липня, для проходження медичної комісії. Однак у військкоматі хлопця всупереч його волі затримали і насильно доставили на розподільний пункт. Тепер його звідти не випускають.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ейнштейни з Тернопільщини здали ЗНО на 200 - ось хто порахує гроші українців.

Як повідомляв Знай.uа як діти в школу? У Міносвіти озвучили три сценарії початку навчального року.

Знай.uа писав, "ЗНО неякісне і несправедливе", — абітурієнти завалюють уряд скаргами.