Друг і однодумець голови громадської організації "Дім милосердя Київ" Олексія Кучапіна, священик Захарія Керстюк висунув свою версію загибелі активіста, якого знайшли мертвим у Києві 22 червня.

Керстюк на своїй Facebook-сторінці написав, що поліція на Вокзалі почала потихеньку "прибирати тих, хто, на їхню думку, дестабілізує обстановку всередині утримуваних в рабстві ними людей".

За словами друга загиблого волонтера, "вокзальні загрози всіх ліквідувати – стали реальністю".

метро Вокзальна, скріншот з відео
метро Вокзальна, скріншот з відео

"На наше запитання, що такого в тому, що ми годуємо бездомних, вони часто відповідали, що бездомні бачать у нас надію, і неохоче виконують їх "накази" жебракувати в метро/електричках і тд. А ще вони часто клялися, що зроблять все, щоб ми більше ніколи не з'являлися в звичних місцях проживання бездомних, і зроблять це так, що люди вважатимуть це або природною смертю, або помстою бездомних, за відмову допомоги!
Якось цієї зими, на Вокзалі, особисто до мене підійшов поліцейський (рівня заст. начальника), і сказав, що якщо ми не перестанемо ходити на Вокзал, то він зробить так, що до мене зі спини підійде бездомний, заріже мене ножем, а вони подадуть суспільству це як побутовий конфлікт, мовляв я відмовив йому в допомозі - і той помстився.
Після цих слів, бачачи, що нас не вдалося залякати, вони стали нас вже силою витісняти з Вокзалу та його периметрів (погортайте стрічку трохи нижче, там є пости на цю тему, відео злочинних дій поліції). Це було вперше за дев'ять років нашого годування бездомних на Вокзалі, коли поліція не просто перешкоджала нашій діяльності, але і застосувала до нас силу (бризкала газом в очі/штовхала/перекривала дорогу і тд).

Олексій Кучапин, фото Нацполіція
Олексій Кучапин, фото Нацполіція

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще
Щоб зупинити це беззаконня, мені довелося звернутися за допомогою до Антона Геращенка, і тільки після його втручання "зимове пекло" на Вокзалі (яке тривало майже два місяці) щодо нас, волонтерів, з боку поліції - припинилося! Але не погрози..
І ось тепер Льошу знаходять мертвим.. І від цього хочеться просто ридати.. Це фрустрація.. Адже ми просто допомагали тим, хто в цій країні був не потрібен нікому...( А нас за це вбивають! Пробач нас, братику, пробач, ти врятував стількох знедолених, а ми не змогли тебе захистити", - поділився Захарія Керстюк.

Лёшу нашли, мёртвым! У нас шок! Теперь «Вокзальные» угрозы нас всех ликвидировать - стали реальностью! Они сдержали своё...

Geplaatst door Захария Керстюк op Woensdag 22 juli 2020