Міністерство соціальної політики планує провести реформу, згідно з якою українці зможуть швидше і простіше отримувати необхідну допомогу. Про це повідомляє офіційний акаунт відомства на Facebook.

зокрема, повідомляється про реформи, які забезпечать рівний доступ до державної допомоги, її справедливого призначення і розміру, а також спрощення процедури підготовки документів. Новий закон передбачає перерахунок матеріальної допомоги на дітей, над якими встановлена опіка, а також для дітей з інвалідністю.

⚡️ Мінсоцполітики оптимізує процес призначення та надання соціальної допомоги. ✅ Міністерство соціальної політики...

Geplaatst door Міністерство соціальної політики України op Woensdag 22 juli 2020

Міністерство планує затвердити новий порядок призначення і виплати державної допомоги сім'ям, підготувати стимулюючі механізми, які допоможуть малозабезпеченим сім'ям позбутися цього статусу. Також планується впровадження нового порядку розрахунку для всіх видів соціальної допомоги і субсидій.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Крім того, Мінсоцполітики планує розробити сервіс, який забезпечить звернення за державною соцдопомогою в онлайн-режимі. Будуть уніфіковані принципи надання допомоги для матерів-одиначок та малозабезпечених сімей. Крім того, планують поліпшити взаємодію державних органів, що дозволить нужденним швидше отримувати необхідні послуги.