Кабінет міністрів схвалив порядок формування списку осіб, які займаються терористичною діяльністю або перебувають під міжнародними санкціями. Список буде наповнюватися в першу чергу на підставі судових рішень.

Відповідну постанову у середу, 22 липня, підтримали на засіданні українського уряду.

Кабмін, скріншот з відео
Кабмін, скріншот з відео

Державна служба фінансового моніторингу найближчим часом повинна сформувати перелік на підставі рішень суду, інформації міжнародних організацій або інших уповноважених органів.

Як повідомляється, в базу даних будуть заносити ПІБ громадян, дату народження, серію і номер паспорта або іншого документа; для юридичних осіб – найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Прес-служба Міністерства фінансів уточнила, що інформація подаватиметься до Держфінмоніторингу СБУ і МЗС для включення в список. Ці ж органи будуть розглядати запити щодо виключення осіб із зазначеного переліку терористів. Реалізація нових положень забезпечить технічну відповідність українського законодавства Міжнародним стандартам FATF.

Також Кабмін затвердив положення про єдину інформаційну систему запобігання та протидії відмиванню злочинних доходів, фінансуванню тероризму і розповсюдженню зброї масового знищення.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Максиму Кривошу, який 21 липня захопив у Луцьку автобус, повідомлено про підозру в тероризмі, захопленні заручників, а також у незаконному зберіганні зброї, гранат і вибухонебезпечних речовин.

Як повідомляв портал Знай.uа, заручники після захоплення автобуса в Луцьку і затримання терориста Максима Кривоша знаходяться в нормальному стані.

Також портал Знай.uа писав, що сусіди луцького терориста Кривоша розповіли про постійні погрози.