У 2021 році українців очікує 3 етапи підвищення соціальних пенсійних виплат. Про це розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна в інтерв'ю виданню mind.

Спочатку навесні, з 1 березня 2021 року планується індексація, а з 1 липня та 1 грудня мають намір провести підвищення прожиткового мінімуму і це призведе до зростання мінімальної пенсії.

Марина Лазебна розраховує на те, що в наступному році показник індексації пенсій може скласти 15%. Вона вважає, що уряд України зобов'язана поліпшити платіжний баланс і стимулювати розвиток економіки.

Пенсія, скріншот: YouTube
Пенсія, скріншот: YouTube

"Ми вже готуємося до наступного року. Слід покращувати платіжну дисципліну, ми потребуємо легалізації і розвитку економіки. Але нам треба підвищити прожитковий мінімум, провести індексацію: в цьому році це було 11%, в 2021 році, за прогнозами, може бути близько 15%", – сказала Лазебна.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Чиновниця Марина Лазебна пояснила, що пенсійні виплати без надбавок переглянуть у грудні 2020 року. Тобто середня пенсія до кінця року може скласти вже 3,5 тисячі гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пенсії нараховуватимуть автоматично, в Мінсоцполітики дали інструкцію українцям.

Як повідомляв Знай. ua, міністр Марченко розповів, коли українцям будуть виплачувати мінімалку в 5 тисяч гривень.

Також Знай. ua писав, що як пенсіонерам прожити на 2700 гривень на місяць, у Мінсоцполітики дали відповідь.