При новому адаптивному карантині Україну поділять на 4 зони залежно від ситуації з COVID-19. Ділити будуть по населених пунктах. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Зокрема, у регіонах "зеленої" зони необхідно носити маску в транспорті (заповненість за кількістю місць сидячи) і громадських будівлях, можна проводити масові заходи (не більше людини на 5 кв. м), дозволено роботу кінотеатрів (заповненість - 50%).

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

У межах "жовтої" зони українцям заборонено відвідувати місця соціального захисту, де є літні люди, крім тих, які надають важливі послуги.

У "помаранчевій" зоні, забороняється робота розважальних закладів у нічний час, спортзалів, фітнес-залів, закладів культури, хостелів, баз відпочинку (крім готелів), планові госпіталізації, зміни в дитячих таборах. При масових заходах дозволяється участь не більше 100 осіб з розрахунком 1 людина на 20 м. кв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Українців, які проживають у межах "червоної" зони, обмежать у таких сферах, як робота громадського транспорту, кафе, ресторанів, ТРЦ, відвідування навчальних закладів.

Адаптивний карантин, фото: МОЗ
Адаптивний карантин, фото: МОЗ

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, СБУ обшукує "Велюр" Тищенка, ексклюзивні кадри з місця. У ресторан "Велюр" Миколи Тищенка нагрянули силовики

Як повідомляв портал "Знай.uа", навчання під час пандемії — які заходи вживають у школах різних країн світу

Також Знай.uа" писав, Береза звернувся до Зеленського через заручників у Луцьку: "Від психа до Путіна".