Хоча експерти по здоров'ю не радять їхати за кордон без гострої необхідності, багато хто, втомившись від ізоляції, шукає інформацію про те, які країни відкрили кордони для українців.

Країни поступово почали послаблювати карантин і навіть відновлюють авіасполучення. Однак, тільки через епідеміологічну ситуацію в нашій країні, багато популярних місць все ще залишаються недоступними для українціві.

Євросоюз кожні два тижні переглядає список країн, яким вирішуються поїздки. На сьогодні доступними для подорожі українців стала низка країн.

Так, Мексика, Албанія, Ліван, Ефіопія, США, Великобританія, Туніс і Чорногорія вже відкрили кордони для наших мандрівників. Українці також можуть поїхати в Білорусь, відпочити в Туреччині чи Єгипті.

Поїхату у відпустку також можна на Багамські острови, Сейшельські острови, до Кеніх, Бурунді, Танзанії, Північної Македонії.

Тим, хто вважає за краще нетривіальні місця, підійдуть: Сомалі, Сербія, Замбія, Ірак, Афганістан, Іран, Південний Судан, Республіка Корея. Вони менш популярні у туристів, але також можуть зацікавити любителів відкривати нові для себе країни.

Пізніше стало відомо, що відкрили кордони і Словенія, Уругвай, Мальдіви, Болгарія, Ірландія, ОАЕ, Пакистан, Камбоджа, Пуерто-Ріко, Коморські острови, Антигуа і Барбуда.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Але є винятки. Іноземці, дипломати і громадяни України, які мають діючі контракти на роботу і навчання або посвідки на проживання в ЄС, моряки, що прямують на судно, можуть в'їжджати в країни ЄС. Про це розповів міністр інфраструктури України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Перевірити актуальну інформацію та поповнення списку можна на офіційному сайті МЗС України.

Крім того, потрібно пам'ятати, що різні країни мають свої умови відвідування. У деяких з них немає правил в'їзду, у той час, як інші можуть зажадати надання документів та наявність підтвердження, що ви здорові.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна оновила червоний список країн: куди ще можна поїхати у відпустку

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна знову не потрапила до списку країн, яким дозволено в'їзд до ЄС

Також Знай.ua писав, МОЗ поділило світ на "червоне" та "зелене" - як зміниться життя українців у посткарантинний час