Стало відомо ім'я і історія третього загиблого під Зайцево 13 липня. Цей день забрав життя 40-річного сержанта-розвідника Ярослава Журавля. Як повідомляє Радиосвобода, з посиланням на главу Вінницької Облдержадміністрації Сергія Борзова, Журавель — саме той чоловік, який, на опублікованих відео з коптера, надає собі першу допомогу. Він був живий, але помер, тому що так і не був евакуйований з поля бою.

Сержант був у складі групи, яка на умовах припинення вогню, гарантованого ОБСЄ, вирушила забирати тіло командира розвідувального взводу лейтенанта Дмитра Красногрудя, подорвавшегося на невідомий вибуховий пристрій під час противодиверсионной роботи.

Ярослав Журавель, скріншоти

Вдома Ярослава Журавля чекали дружина і двоє дочок. Він був уродженцем Верхднепровского району Дніпропетровської області.
Як розказав голова Верхднепровского райради Артем Кравченко, церемонія прощання з бійцем запланована на 23 липня. Розпочнеться вона о 11:00 на площі біля сільського


Журавель йшов першим, коли обстрілювали групу. І штаб ООС, і 35 бригада стверджують, що “режим тиші” на період пошукової операції був гарантований ОБСЄ, На сержанта, як і на інших членів групи, був білий шолом і білий бронежилет.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще


«Першим йшов сержант розвідки, який прийняв на себе вогневий удар. Він був поранений, група відійшла, перегруппировалась, і на чолі з офіцером розвідки і бойовим медиком намагалася надати допомогу сержантові, який відповзав бік. Під шквальним вогнем із застосуванням гранатометів бойової медик отримав поранення, несумісні з життям, і загинув на місці. Офіцер розвідки отримав контузію », - повідомив командир 35-ї бригади Микола Палас на брифінгу 13 липня.

Спочатку Ярослав залишався в полі зору розвідувального дрона, потім зник. Ймовірно, впав у яр. Три дні поспіль бойовики безпричинно заважали проводити пошукову операцію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, військовослужбовці впізнали медика, який був підло вбитий російськими окупантами під час порятунку бойового товариша. Так, загиблим виявився громадянин Естонії Микола Илин, який проходив військову службу за контрактом.

Нагадаємо, "Командир, я піду", - війни ООС згадують загиблого медика Миколи "Естонця" Чи.

Як повідомляв портал Знай.ua весь світ побачив розстріл медиків на Донбасі: бойовики взялися виправдовуватися

Також Знай.иа писав, найманці Путіна нарешті передали тіло ще одного полеглого бійця на Донбасі