Останній день робочого тижня видасться неоднозначною в плані погоди. Як повідомляє синоптик Наталія Діденко, погодна картина в регіонах буде сильно відрізнятися. В особливості, на півночі, в частині західних областей, і на південно-сході очікується суха і спекотна погода. Ці області будуть перебувати в зоні підвищеного атмосферного тиску, тому значних опадів тут чекати не варто.

Гроза у Львові, фото - соцмережі
Гроза у Львові, фото - соцмережі


Однак не всім пощастить зі спекою і безхмарним небом. Діденко повідомляє, що місцеві конвективні зони і хвости атмосферних фронтів торкнуться частина території нашої країни, і викличуть дощі. Особливо варто чекати зливи з грозами прикарпатським областях. Крім того, опади ймовірні у центральній та південній частині України (зокрема, у районі Одеси), а також на північно-сході (Харківщина, північна частина Луганщини).

Жителям столиці завтра можна не брати з собою парасольки. Погода буде не тільки сухе, але і досить комфортною. Зокрема, повітря прогріється до 25 градусів вище нуля. Вітер очікується західний, слабкий, рідше – помірний. Також Діденко розповіла і про те, яка буде погода на вихідних. Синоптик прогнозує, що ймовірність дощів в суботу і неділю зросте.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильніше і сильніше.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють тривогу: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.