Австралійський сурдоперекладач на брифінгу голови Департаменту охорони здоров'я штату Вікторія щодо ситуації з коронавірусною хворобою Covid-19 Бретта Саттона відзначився жестом, який щонайкраще ілюструє соціальні аспекти пандемії, а саме причини, через які інфекція продовжує поширюватися. Спеціаліст з жестової мови виставив два середні пальці, що багатьма було сприйнято символічно.

Про це повідомляє український новинний Telegram-канал Perepichka News.

"Сурдоперекладач пояснив глухим австралійцям, чому так багато людей знову хворіють коронавірусів. Вийшло дуже дохідливо навіть для тих, хто не знайомий з мовою жестів", - жартують адміністратори телеграм-каналу.

Наразі в штаті Вікторія було зафіксовано 7405 випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19, 56 з яких стали летальними. Це складає більшу частину хворих Австралії - всього у країні було виявлено 13 306 хворих.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Австралію багато хто розглядає як успішний приклад протистояння смертельно небезпечній інфекції завдяки суворим ізоляційним заходам. Однак попри загальний спокійний характер епідемії, вона ще не дуже близька до завершення - за останню добу на континенті-країні було ідентифіковано 410 нових випадків зараження.

Залишається невідомим, чи був жест сурдоперекладача емоційним висловлюванням чи просто неправильно інтерпретованим висловом мови жестів.