В Україні більш ніж у два рази зросте середня пенсія. Згідно з планом уряду, досягти цього результату допоможе впровадження другого рівня пенсійної системи в наступному році.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає "Фокус".

"Тоді одночасна робота солідарної та накопичувальної пенсійних систем виступить гарантом того, що люди отримуватимуть пенсії на рівні не нижче 40% своєї офіційної заробітної плати. Згідно з дослідженням Світового банку, без впровадження накопичувальних компонентів солідарна пенсійна система забезпечить лише 18% зарплати", - заявила Лазебна.

За її підрахунками, найбільше отримають ті громадяни, хто з першого дня своєї кар'єри почне збирати на пенсію.

мініст соцполітики Марина Лазебна
мініст соцполітики Марина Лазебна, скрін з відео

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Якщо людина працює і відраховує у віці з 20 до 60 років з 5% зарплати, а потім протягом 15 років отримуватиме пенсію, то коефіцієнт заміщення зарплати пенсією з накопичувальної системи складе 26%. Припустимо, що ще 28-30% зарплати становитиме солідарна пенсія. Так можна буде розраховувати на сумарні виплати обсягом більше половини колишньої зарплати", - зазначила міністр.

За її словами, для досягнення таких же показників за 30 років потрібно відкладати 8% заробітку, а за 20 років (з 40 до 60 років) – 14%.

"Але для цього нинішнім сорокарічним доведеться поряд з відрахуваннями в загальнообов'язкову накопичувальну систему задіяти ще й добровільні вкладення в Недержавні пенсійні фонди", - пояснила Лазебна.

При цьому солідарна система в Україні продовжить працювати для всіх. Влада пропонує для людей старше 50 років дати можливість добровільної участі в системі 2-го рівня.

"Але наше завдання – дати перспективу молодим людям, щоб вони розуміли, яке у них можливо пенсійне майбутнє в нашій країні, щоб вони бачили перспективу залишатися і працювати вдома", - підсумувала вона.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям можуть скоротити пенсії та "впаяти" штраф.

Як повідомляв портал Знай.uа, пенсії нараховуватимуть автоматично, в Мінсоцполітики дали інструкцію українцям.

Також портал Знай.uа писав, коли українцям виплачуватимуть мінімалку в 5 тисяч гривень.