Стало відомо, що у червні 2020 року Пенсійний фонд України недоотримав 2,5 мільярди гривень. При цьому в травні сума була ще більшою – 3,4 мільярди гривень.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна у інтерв'ю виданню "Фокус".

"Попередні 3 місяці були шоковими для всіх. Через карантин зупинялися цілі галузі, економіка не працювала. У цей період були недонадходження до Пенсійного фонду. Але в червні ситуація покращилася. Якщо так буде продовжуватися, то ми майже вийдемо на планові показники на поточний рік", - пояснила чиновниця.

Лазебна також зазначила, що пенсії громадяни України в цьому місяці повинні отримати вчасно, без затримок.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна, фото Facebook
Міністр соціальної політики Марина Лазебна, фото Facebook

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

"Якщо буде необхідність, то Пенсійний фонд будуть дотувати з держбюджету. Також у ньому передбачено фонд по боротьбі з наслідками коронавірусу. З нього можна фінансувати Пенсійний фонд", - повідомила міністр.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські експерти розповіли, що виплати пенсіонерам, які працюють або здійснюють підприємницьку діяльність, будуть іншими. Зокрема, в деяких варіантів на жителів країни взагалі чекають штрафи.

Як повідомляв портал Знай.uа, пенсії нараховуватимуть автоматично, в Мінсоцполітики дали інструкцію українцям.

Також портал Знай.uа писав, коли українцям виплачуватимуть мінімалку в 5 тисяч гривень.