На Херсонщині правоохоронці викрили "рабовласника" який незаконно утримував на території свого домоволодіння 13 заробітчан з центральних та західних областей України. Зокрема, людей примушували по 15 годин безоплатно працювати на полях місцевих фермерів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як відзначається, інформація про незаконне утримання людей надійшла в поліцію від двох чоловіків, яким вдалося втекти. Вони пояснили, що їх примушували працювати на полях, а роботу не тільки не оплачували, а й психологічно тиснули.

"Встановлено, що у так званому "трудовому таборі" знаходилося 13 людей віком від 19 до 53-х років, серед них дві жінки. Власник домоволодіння називав себе бригадиром і здавав своїх бранців в оренду місцевим фермерам. Люди працювали на полях під пекучим сонцем з 05:00 ранку і до сутінків", - йдеться в повідомленні.

Фото з місця подій

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В результаті правоохоронці провернули спецоперацію та встановили, що 30-річний вербувальник шукав безоплатну робочу силу серед соціально незахищених категорій населення. Обіцяв достойну зарплатню, безкоштовне проживання та харчування.

Коли ж люди потрапляли на місце, то зловмисники примушував їх до важкої праці. Гроші за польові роботи бранців вербувальник забирав собі. При цьому самі заробітчани працювали лише за спальне місце та їжу.

Врятовані люди

Нині відкрите кримінальне провадження за ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст.149 (Торгівля людьми) КК України. Звільненим громадянам надається медична та психологічна допомога.

Нагадаємо, що столичний бізнесмен, віце-президент боксерського клубу Ігор Плекан став жертвою нападу кілерів. Його розстріляли на очах у семирічного сина.

Як повідомляє портал Знай.uа, у Полтаві псих з гранатою взяв в заручники поліцейського, загрожує підірвати - перші подробиці