Президент України Володимир Зеленський анонсував новий вид військової служби резервістів: їх призиватимуть в особливий період без оголошення мобілізації на термін до шести місяців. Новий закон може бути прийнятим вже восени.

Джерело: повідомлення Офісу Президента України Володимира Зеленського.

Про це стало відомо після зустрічі Зеленського з представниками Ради резервістів Збройних сил України, на якій і обговорювалися відповідні зміни до українського законодавства.

Резервістам таки пообіцяли і податкові пільги: проєкт закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо окремих питань вдосконалення забезпечення організації виконання військового обов'язку в особливий період" передбачає пільгове оподаткування фізичних осіб-підприємців у разі їхнього призову на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів у особливий період.

Військовий і Володимир Зеленський, фото Офіс Президента
Військовий і Володимир Зеленський, фото Офіс Президента

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Резервісти удостоїлися найвищої оцінки від голови держави.

"Завдяки вам ми захищаємо й захистили нашу незалежність і територіальну цілісність від російської агресії. І зараз, виконавши свій обов’язок, ви продовжуєте службу в оперативному резерві своїх військових частин. Я вважаю, що Україні дуже пощастило мати таких героїв, яких завжди характеризують як мужніх, патріотичних і - одна з найголовніших якостей - професійних людей нашої країни", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Маруся Звіробій звинуватила Зеленського в інсценуванні подій у Луцьку: "Татко полетів на свою чергову клоунаду".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відповів луцькому терористу та заспокоїв українців.

Також Знай.ua писав, що Зеленський відреагував на криваву ДТП під Києвом, яка забрала життя цілої родини: "Страшно..."