Скандально відома дитяча письменниця, затята захисниця української мови Лариса Ніцой і юрист Марина Ставнійчук просто в ефірі влаштували гарячі суперечки на тему "мовного питання" під час якого жінки обмінялися взаємними звинуваченнями. Варто зазначити, що в студії була напружена атмосфера.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Відома українська письменниця на ток-шоу була опонентом нардепа від "Слуги народу" Максима Бужанського, чий скандальний "мовний" законопроєкт, вирішили не виносити на розгляд Верховної Ради на новій сесії восени. Але конфлікт в ефірі програми "Народ проти" на каналі ZIK спалахнув під час спілкування з членом Венеціанської комісії від України (2009 - 2013) Ставнійчук.

"Ось я слухаю, і дуже шкода і дуже сумно, що мовне питання настільки розділяє суспільство, замість того, щоб спокійно..." - почала вона.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Не "мовне питання" розділяє, а "язикове". Не було б питань з "мовою" - не було б і проблем", - перебила Ніцой.

Лариса Ніцой, скріншот: YouTube
Лариса Ніцой, скріншот: YouTube

Тоді Ставнійчук продовжила і поділилася спогадами про те, що за часів президентства Віктора Януковича на засіданні Венеціанської комісії говорила про відсутність в Україні "мовної проблеми".

Ніцой, в свою чергу, звинуватила Ставнійчук у допомозі Януковичу узурпувати владу і змінити конституцію, "а зараз сидите і розказуєте, як нам вчити українську мову".

"Підіть у церкву помоліться!" - закликала письменниця.

Бужанський після цього розсміявся і назвав Ніцой "святою Ларисою", але в боргу не залишився - письменниця різко обложила депутата. Подальша дискусія також супроводжувалася суперечками на підвищених тонах, постійним перебиванням, з'ясуванням відносин. Каталізатором ставала також фраза Ставнійчук про багатонаціональність, на яку Ніцой різко реагувала і називала абсурдною.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Радою спалили українську мову, біля багаття влаштували ціле дійство.

Як повідомляв Знай.uа у Києві під Радою палять багаття і б'ють в бочки, у хід пішли димові шашки - другий Майдан.

Знай.uа писав, одіозний "слуга народу" і затятий прихильник російської мови потрапив до бази "Миротворця": що накоїв нардеп.