Не секрет, що Індія буквально переповнена справжніми таємницями і загадками вже багато століть. У мережі нагадали ще про одне місце, яке сповнено таємниць — Національна бібліотека у Калькутті.

Бібліотека займає головний будинок садиби Бельведер. Садибу збудовано у 1760 році і кілька разів переходила до різних високопоставлених власників.

В принципі, нічого особливого тут не відбувалося поки садибу Бельведер Естейт не віддали під національну бібліотеку. Офіційне відкриття якої відбулося в 1953 році. Після відкриття бібліотеки співробітники постійно помічали дивні речі. Про цей факт стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Дивовижні історії".

Найдивніше, що багато аномалій відбувалися вночі, тут чули дивні голоси, кроки в пустих приміщеннях. Співробітники часто знаходили вранці розкидані книги. Стверджували, що в будівлі бібліотеки мешкають якісь сутності, які і видають звуки і розкидають книги. Таємничості калькутській бібліотеці додають ще два факти.

Національна бібліотека Індії, фото: travel.sygic
Національна бібліотека Індії, фото: travel.sygic

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

По-перше, тут безслідно зник студент, залишився попрацювати з книгами на ніч. Вранці його не знайшли, як і будь-яких інших слідів, що вказують на причину зникнення. По-друге, в будівлі є дивна кімната, невідомого призначення, яку було виявлено випадково під час ремонтних робіт у 2010 році. Кімната досить велика - близько 90 квадратів, при цьому увійти в неї традиційними способами важко, тому що ані дверей, ані люків у неї немає. Її повністю ізольовано.

Дослідники зробили кілька отворів в стіні, щоб вивчити її вміст. Але нічого окрім вікової грязі там не знайшли. Призначення кімнати - загадка. Одні називають її скарбницею перших власників садиби, інші - кімнатою для тортур. І стверджують, що саме душі закатованих тут людей бродять ночами по бібліотеці і пустують.

А ось раціоналісти схиляються до версії про те, що кімната є архітектурною спорудою, створеною для посилення фундаменту. У туристів, які люблять містику, бібліотека користується популярністю. Вона вважається одним з обов'язкових до відвідування пам'яток Калькутти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, примари, фантом і полтергейст: показали добірку містичних фото з минулого.

Як повідомляв Знай.uа привид в британському музеї: щось неймовірне зняла камера спостереження.

Знай.uа писав, привиди влаштували "вечірку" в покинутій школі: моторошне видовище потрапило на камеру.